"Mafián" Robert De Niro nedávno oslavil 78. narozeniny, ani ve stáří nezahálí

"Mafián" Robert De Niro nedávno oslavil 78. narozeniny, ani ve stáří nezahálí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ani držitel Oscara a jedna z největších hvězd Hollywoodu nemládne, za dva roky dokonce oslaví 80. narozeniny. Pojďme se spolu ohlédnout za jeho dosavadní bohatou kariérou.

Matka to s ním neměla lehké

Robert vyrůstal se svou maminkou v New Yorku, žili ve čtvrti Little Italy. Jeho rodiče se rozvedli krátce po jeho narození a otce vídal sporadicky. Robert byl velice živé dítě a škola ho moc nebavila, navíc s matkou nikdy neměli příliš moc peněz, a to zapříčinilo i to, že se ve svých teenagerovských letech stal členem pouličního gangu, část mladistvých let strávil i v nápravných zařízeních. Na druhou stranu, kdyby se naplno věnoval škole, možná by se nikdy nestal hercem.

Robert nedokončil střední školu, v šestnácti letech se rozhodl přejít na hereckou konzervatoř a postavil se na vlastní nohy. Kromě studia navštěvoval také další herecké kurzy, netrvalo dlouho a dřina se začala vyplácet.

Začátky u filmu a životní role

Na konci 60. let se začal objevovat v nízkorozpočtových filmech, z těch, které jsou známější, můžeme zmínit například The Wedding Party. Zlom v jeho kariéře přišel s nabídkou ztvárnit roli mladého Vita Corleona ve filmu Kmotr II, ke které byl díky svým italským předkům více než vhodným kandidátem. Za svůj skvělý výkon byl Robert De Niro oceněn Oscarem za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli.

Autentičnost je cesta k úspěchu

De Niro patří k hercům, kteří pro dokonalé ztvárnění role udělají opravdu cokoliv. Aby mohl skvěle zahrát Vita Corleona, odjel dokonce na Sicílii, aby se naučil správný přízvuk. Když byl obsazen do filmu Taxikář, kde dostal roli psychicky narušeného veterána z války, studoval vědecké práce o psychických poruchách a skoro 2 měsíce, 12 hodin denně, si "přivydělával" jako taxikář. Jeho píle se vyplatila i při točení Zuřícího býka, kde hrál Boxera z Bronxu Jakea LaMottyho. Kvůli tréninku přibral 20 kilo a najal si profesionálního trenéra boxu se kterým intenzivně trénoval. Jeho výkon byl následně oceněn druhým Oscarem a Zlatým Glóbem.

Aby mohl skvěle zahrát Vita Corleona, odjel dokonce na Sicílii, aby se naučil správný přízvuk.

S věkem ho to táhlo ke komedii

Ačkoliv je Robert de Niro perfektní pro ztvárnění mafiánů a buřičů, prokázal se i jako skvělý komediální herec. Mohli jsme ho vidět například v komediích Fotr je lotr, Stážista a v neposlední řadě v komedii Děda, postrach rodiny. 

Poslední role dědečka je snad jediná, na kterou nemusel dělat žádný zdlouhavý výzkum ani procházet tréninkem, Robert De Niro se totiž natrénoval dost se svými dvěma vnoučaty.

Ani v 78 letech se Rober De Niro nechystá do důchodu a stále natáčí.

Zdroje: