Resistance (2020): Film o hrdinech odboje se natáčel i v Praze. Objevuje se v něm několik českých a slovenských herců

Resistance (2020): Film o hrdinech odboje se natáčel i v Praze. Objevuje se v něm několik českých a slovenských herců
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film Resistance je působivé životopisné drama, které představuje skutečné hrdiny historie. Francouzský herec a zakladatel moderní pantomimy se během druhé světové války díky zapojení v odboji postaral o záchranu mnoha lidských životů.

Válečné drama vypráví příběh židovských skautů

Životopisné válečné historické drama Resistance vypráví příběh skupiny židovských skautů. Ti během zuřící druhé světové války spolupracovali s Resistance, s francouzským hnutím odporu. Podařilo se jim svou snahou zachránit tisíce lidských životů. Film má působivou výpravu a pestré obsazení.

V hlavní roli Marcela Marceaua se představuje americký herec rodák z New Yorku – Jesse Einsenberg. Toho jste mohli zaznamenat ve snímcích Zombieland, Podfukáři 1 a 2, nebo Sociální síť.

Hlavní hrdina je zakladatel moderní pantomimy

Marcel Marceau žil v letech 1923 až 2007 a kromě toho, že je významným francouzským hercem, je považován za zakladatele moderní pantomimy. Tu poprvé použil v situaci, kdy se snažil udržet v klidu děti, které pašovali do Švýcarska. Marceau byl totiž významným členem francouzského odboje, a pomáhal tak zachraňovat děti před nacistickou mašinérií.

Natáčelo se i v Praze

Pokud patříte mezi obyvatele Prahy, jistě jste zaznamenali, že se produkce při natáčení snímku objevila i v naším hlavním městě. Natáčelo se totiž na pražském Senovážném náměstí, v uličkách Nového Města, v hotelu Grand Bohemia, nebo v prostorách bývalé Živnobanky. Filmový štáb se objevil i na železniční stanici v Liberci, a poté se přesunul do sousedního Německa. Tam se natáčelo v Norimberku a Kronachu, a také ve filmových studiích Bavaria v Mnichově.

Ve filmu si větší roli zahrála i slovenská herečka s maďarskými kořeny, Vica Kerekes. Kromě ní jsou ve snímku obsazeni i čeští herci Matěj Seifert, Klára Issová a Martha Issová.