Příští týden v ZOO: Konec sezóny je kvůli smrti jedné z postav trochu hořký

Příští týden v ZOO: Konec sezóny je kvůli smrti jedné z postav trochu hořký
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se Eduard Novotný ztratil na dovolené v Thajsku při řádění tsunami, vypadalo to jako další zmizení, které bylo podobné tomu, co si zkusil Adam v Amazonii. Nakonec je to však mnohem vážnější a Marek Taclík tak nečekaně seriál opustil, aniž by někdo znal pravý důvod, proč se tvůrcům znelíbil.

Role Eduarda Novotného sice nepatřila k největším, ale byl v seriálu od začátku a rozhodně divákům nijak nevadil. Proč si tvůrci vybrali právě Taclíka, to můžeme jen spekulovat.

Do ustálené rodiny a harmonických vtahů bylo nutné vnést novou dynamiku. Všechny to mrzelo, ale v seriálech to tak je, že někdo musí zemřít,

osvětlil linku rodiny Novotných scenárista René Decastelo.

Ale to asi nebude úplně ten pravý důvod. Smrt Sidonie by rozhodně do rodiny Novotných přinesla mnohem více dynamiky, protože její podíl v ději byl mnohem větší a také by vzhledem k jejímu věku nemusel scenárista vymýšlet žádnou mimořádnou okolnost, při které by zemřela.

Ze smrti seriálového manžela vytěžila asi nejvíce Alice, která tak v posledních epizodách před letní pauzou dostala mnohem větší prostor. Vdova je najednou ztracená a není schopná se soustředit ani na práci. To Sid nese smrt rodiče velice dobře a papírové kapesníčky nepotřebuje.

Filip a děti
Filip a děti | Zdroj: FTV Prima

 Rodina se s tím musela nějak vyrovnat. Samozřejmě nám bude Marek chybět. Byla s ním legrace, dost jsem se s ním jako s Eduardem nasmála a Jana nebude mít koho jako máma peskovat. Točit takové smutné scény je vždy zvláštní. Na place bývá legrace, je to taková obrana. Potom se to přetne hned, když se rozsvítí kamery. Člověk musí tu situaci vzít vážně a natočit to důstojně,

přiznává Laurinová, ze které se tak nečekaně stala vdova.

Nikdo z herců nedokázal vysvětlit, proč potkala smrt právě Taclíka. Všichni to však berou jako běžnou práci a scenáristovi do jeho práce nemluví. Možná se bojí, co by vymyslel za smrt pro ně.

Sid se z celé rodiny vyrovnala se smrtí Eduarda nejlépe. A s Adamem se dívají do budoucnosti a plánují rodinu. Sid si ráda pohrává se samotnou myšlenkou, že by byla matkou. Jak to tak vypadá, ani její přítel není proti. Vždy chtěl se Sid potomka, tak proč to odkládat.

Filip a Viky si plánují rodinný večer, ale nakonec musí do baru, kde se bude předávat peněžní výhra z pěvecké soutěže. Viky, která donedávna neměla žádné peníze, najednou neví, co si s takovou sumou počít. Vzpomene si tak na dětský domov, kde není peněz nikdy dost.

Nad Charliem se stahují mraky. Břéťa tuší, že vtipálek Charlie není ten, za koho se vydává, a tak začíná kousek po kousku zjišťovat, co je zač. Tereza by Charliemu ráda pomohla, a tak se zkusí zmínit před Eliškou, zda by se u Břéti nepřimluvila. Ale o tom nechce Břéťova přítelkyně ani slyšet a rozzlobí se, že Terezu vůbec něco takového mohlo napadnout.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text