Potkaly se ve filmu „Mumie“, ale každá žije naprosto odlišným životem – o životě Rachel Weisz a Patricie Velasquez

Potkaly se ve filmu „Mumie“, ale každá žije naprosto odlišným životem – o životě Rachel Weisz a Patricie Velasquez
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V pokračování úspěšného snímku „Mumie“ s názvem „Mumie se vrací“ si spolu knihovnice Evelyn a milenka faraona Setiho Anck-Su-Namun vyřizovaly staré účty, kdy Evelyn byla v předchozím životě významnou členkou faraonské rodiny. A oběma jim to moc slušelo.

Rachel Weisz (1970)

Role ctižádostivé a trochu bláznivé knihovnice z filmu „Mumie“ pomohla herečce k vybudování skvělé herecké kariéry. Po snímku „Mumie se vrací“, kde se ráda setkala u práce se známými tvářemi, si zahrála ve snímku Nepohodlný (2006), kde získala za vedlejší roli Oscara a Zlatý glóbus. Zahrála si v celé řadě úspěšných snímků. Role pokrokové učitelky ve starověku ve snímku „Agora“ byla napsaná přímo pro ni. V poslední době zazářila ve filmu „Mocný vládce Oz“, „Humr“ a „Favoritka“.

V soukromí se stihla herečka vdát za režiséra Darrena Aronofského a na druhý pokus jí to vyšlo s představitelem Bonda Danielem Craigem. Z prvního manželství má syna a s Craigem dceru.

Čtěte také: I v Hollywoodu může z křehkého nevinného děvčátka vyrůst mladá zdravě sebevědomá žena: Dakota Fanning

Herečka se stala tváří kosmetické značky Revlon a nahradila Kate Moss v kampani Burberry. Řídí starý černý Jaguár, kterého se nikdy nevzdá. Střídavě žije v New Yorku a Londýně, kde je jejím sousedem Jude Law. I když má od roku 2011 americké občanství, považuje se za Britku a Hollywood za „jedovaté“ místo.

Nedrží žádné diety a smířila se s tím, že má ženské tvary a nikdy nebude dokonalá hollywoodská kráska. Nerada nakupuje a nejlépe se cítí v obyčejném domácím oblečení. Nechodí na večírky, pokud to není pracovní povinnost. Jejím idolem od 14 let je David Bowie.

Čtěte také: Nadutec, bigamista, herec, muž zákona, ochránce přírody, mistr bojových umění – to vše a mnohem více je Steven Seagal

Patricia Velasquez (1971)

Rodačka z Venezuely se dlouhá léta živila jako modelka. Vyrůstala v nuzných poměrech, i když otec pracoval pro OSN, ale hodně cestovali a bydleli v chudých čtvrtích. Když se jí naskytla možnost využít svůj vzhled, odjela pracovat do Milána, což ji umožnilo podporovat svou velkou rodinu ve Venezuele, kam se dodnes ráda vrací. Svým úspěchem v modelingu otevřela cestu modelkám z Jižní Ameriky.

Čtěte také: Otravná C. C. Babcock z Chůvy k pohledání oslaví šedesátku. Změnila se k nepoznání a dnes vyučuje na univerzitě

V roce 2002 založila svou nadaci, jejíž cílem je podpora domorodých komunit v Latinské Americe. V roce 2015 vydala svůj životopis a v knize se vůbec jako první veřejně známá Jihoameričanka přiznala, že je lesbička. Udělala to kvůli dceři, aby ji ukázala, že má k životu přistupovat s pravdou a poctivostí.

Jako herečka získala první výraznou roli ve filmu „Jaguár“, kde si zahrála po boku Jeana Rena. Po filmu „Mumie“ se objevila i v pokračování, kde měla mnohem více prostoru. Následoval thriller „Lovci myšlenek“ a řada televizních snímků.

Čtěte také: Demi Moore: Sláva a pády krásky, která jednou fotkou pobouřila svět

Patricia je uznávanou filantropkou a aktivistkou. Angažuje se převážně v oblastech spojených s chudobou v zemích Latinské Ameriky. Přestože má byt v New Yorku, většinou je na cestách a doma se zdržuje pár dní v roce.