Pondělní Prostřeno: Pošťák Georgi představil bulharské chutě. Chtěl sedmiletou dcerou získat body jako samoživitel?

Pondělní Prostřeno: Pošťák Georgi představil bulharské chutě. Chtěl sedmiletou dcerou získat body jako samoživitel?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pondělní Prostřeno je vždy trochu zvláštní. Soutěžící se tak trochu okukují a přemýšlí o strategii, která by jim týdenní pouť po českých kuchyních trochu usnadnila. Bulhar Georgi možná trošku využil přítomnost své roztomilé dcery.

Rozhodně si neudělal ostudu ani u stolu a ve svém skromnějším bytě pohostil tři ženy a jednoho mladíka, jak nejlépe uměl. Georgi přišel do Česka za lepším životem před patnácti lety. Pracoval na stavbách, a nakonec skončil na poště. Na výchovu dcery zůstal sám. Už jsou spolu ve dvou asi rok. Jak se zmínil, matka dcery měla problémy s alkoholem.

Není to tak obvyklé, aby dítě zůstalo u otce, takže důvod k tomu asi byl. Georgi přiznal, že to není jednoduché, protože musí neustále myslet na to, jak udržet snesitelnou rovnováhu mezi prací a výchovou dcery Nelinky (7). Za výhru by si podle Nelinky koupili dodávku, aby mohli jezdit na výlety.

Jako předkrm se podával avokádový tataráček, což je obvykle spíše jídlo, které servírují ženy. K tomu hostitel přidal chřest s holandskou omáčkou, který byl jako úkol týdne. Hosté sice úplně nepochopili, proč zvolil takovou kombinaci, ale nikdo přece neví, jak vlastně v Bulharsku kombinují jídla, a tak úkol týdne ještě zůstal utajen.

Polévka byla plné chuti a hostům neušlo, že nejde o obyčejný vývar s játrovými knedlíčky. Georgi se pochlubil, že do něj přidal demi-glace. To údajně třicet hodin vařil. Je to jedna z věcí, která diváky moc nepřesvědčila a spíše amatérského kuchaře podezírají, že si ho obstaral bez vaření a jen použil. Polévka měla úplně jinou chuť, zajímavější. Hosty překvapilo, když se dozvěděli, že je v ní i protlak z rajčat.

bulharská musaka, zdroj FTV Prima

Bulharská musaka s hovězím masem, kozím sýrem a čedarem vzbudila zvědavost. Šlo o jídlo, o kterém nikdo ze soutěžících nevěděl, jak má chutnat. Mohli tedy hodnotit pouze chuť, nikoliv správnost chuti daného jídla. Rozhodně to nebyla špatná volba a nikdo se netvářil tak, že by mu nechutnalo.

Atmosféra u stolu však nebyla moc srdečná a moc velká zábava to nebyla. Snad jen patnáctiletý Tomáš ještě nepochytil všechno to špatné o taktice.

Jako dezert byl servírovaný krém karamel. Někomu připadal přeslazený, ale někteří hosté si opravdu pochutnali.

Podle hodnocení to zatím nevypadá, že by tento týden ve skupině byl někdo, kdo se chce zviditelnit spíše taktikou než dobrým jídlem. To se ale ještě v průběhu týdne změní! Hosté si užili zábavu, kterou měla v režii malá Nelinka.

Zdroje článku: