Počátek (2010) měl být původně laciným hororem

Počátek (2010) měl být původně laciným hororem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nápad natočit příběh o zlodějích myšlenek v sobě režisér Christopher Nolan rozvíjel deset let, než přistoupil k jeho zpracování. Zprvu zamýšlel natočit jen takový menší, komorní, nízkorozpočtový horor, ale pak se mu plány vymkly z ruky, a vznikl Počátek.

"O sny jsem se zajímal od dětství a už dávno jsem o nich chtěl natočit film," svěřil se režisér Nolan pro britský list Telegraph. "Fascinovala mě myšlenka, že by se někdo naboural do vašeho snu nebo podvědomí a kousek vám z něho ukradl. Připadalo mi to jako dobrý nápad na horor, ale pak se zrodil tento projekt."

TIP: zajímají váš články o snech? Více se jistě dočtěte v rubrice sny

Režisér původně ani nepočítal s tím, že by vytvořil takové velkolepé a komplikované dílo. Tak trochu ho do toho ale navezl i sám Leonardo DiCaprio, který byl scénářem natolik nadšen, že hned podepsal smlouvu na hlavní roli. Nolanovi pak pomáhal s doladěním dialogů, aby byl příběh divákům srozumitelnější. O žádný "nízkorozpočťák" nakonec nešlo: film se natáčel na různých místech světa a společnost Warner Bros na jeho přípravu vynaložila 120 milionů dolarů.