Padouši Hry o trůny. Kdo nám nejvíc pil krev?

Padouši Hry o trůny. Kdo nám nejvíc pil krev?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hra o trůny loňskou sezónu skončila, a i když na její závěr mají fanoušci rozporuplné názory, jedno je jisté – navždy bude jedním z nejlepších seriálů vůbec! Koho z padouchů jsme nenáviděli, a kdo v sobě skrýval i dobré stránky? Pojďme si některé záporáky připomenout.

Svět Hry o trůny, natočené podle fantasy ságy George R. R. Martina Píseň ledu a ohně, je neuvěřitelně komplexní. Proto není divu, že padouchů je tu tolik, že by vydali na čtyři jiné seriály. Ale protože ve Hře o trůny nic není černobílé, mnozí z nich mají i světlé stránky. Přesto je pár takových, které neměl rád snad nikdo!

Malíček

Malíček se nejdřív tváří docela jako dobrák, zvlášť když Sanse pomůže uprchnout z Králova přístaviště a přiznává svou upřímnou lásku k její matce Catelyn. Nakonec ale vyplouvá na povrch jeho pravá povaha. Všechno, co dělá, je motivováno politickým pletichařením a touhou po zisku a postavení. S klidem zavraždí svou novomanželku a nezdráhá se dokonce dceru milované Catelyn provdat za tyrana Ramsayho. Když byl Sansou odhalen a odsouzen k smrti, nenašel by se snad nikdo, kdo by ho litoval.

Joffrey Baratheon

Nevinný vzhled, andělsky blonďaté vlasy a dechberoucí úsměv. To je důvod, proč se nejen Sansa do Jeoffreyho zamilovala. Princ se ale nevydrží přetvařovat příliš dlouho – brzy se projeví jako agresivní násilník bez špetky slitování. A ke všemu je ještě pěkně rozmazlený fracek! Na druhou stranu, vzhledem k tomu, kdo je jeho matka, není se moc čemu divit. Byl by spíš zázrak, kdyby se někdo, koho vychovávala Cersei, stal dobrým člověkem. Když byl na své svatbě otráven, většině diváků se vyloženě ulevilo.

Cersei Lanister

Tvrdá a bezcitná, pro své děti a udržení moci udělá cokoliv. Nejvíc jí ale děsí odhalení jejího temného tajemství – všechny děti, které oficiálně počala s králem Robertem Baratheonem jsou ve skutečnosti bastardi, jejichž pravým otcem je Cersein bratr Jamie! Zpočátku se zdá, že Jamieho upřímně miluje, ale nakonec je schopná i jeho odhodit jako nepotřebnou věc, když ho přestane potřebovat. Jediné, co by jí mohlo omluvit je to, že alespoň své děti má zřejmě doopravdy ráda.

Ramsay Sníh (Bolton)

Jeden z největších tyranů ságy vůbec! Nenašlo by se snad nic, co by mluvilo v jeho prospěch. A jeho činy neomlouvá ani to, že byl dlouho bastardem, než ho otec přijal za svého (nakonec, Jon Sníh byl taky vychován jako bastard a jaký to byl charakter!). Ramsay se v násilí vyžívá ještě víc, než Joffrey a to, co svým obětem provádí, je týrání nejvyššího kalibru. Způsobuje jim takové utrpení, že sami prosí o smrt! Jedinou jeho láskou je smečka psů, kterou chová. A právě jeho vlastní vyhladovělí psi ho nakonec připraví o život – vypustí je na něj jeho manželka Sansa.

Daenerys Targaryen

Daenerys se většinu ságy profiluje jako dobračka a spravedlivá královna. Není moc důvodů, proč jí nefandit. Navíc království zbaví bílých chodců, za což zaplatí životem jednoho ze svých draků. O to větší šok diváci utrpí, když se rozhodne vypálit Královo přístaviště i přesto, že se lid vzdává. Nevinných obětí je nespočet, ale ani to Daenerys nestačí. Raduje se, že město „osvobodila“ a ve svém osvobozování hodlá pokračovat i za hranicemi Sedmi království.  Jonu Sněhovi nezbývá, než ji zastavit. I přestože Daenerys miluje, nemá jinou možnost, než ji zabít. Tento náhlý zvrat v povaze půvabné královny většina diváků kritizovala, ale přiznejme si – právě nečekané zvraty jsou to, co na tomhle seriálu nejvíc milujeme!