Které postavy Ordinace v růžové zahradě si prošly rakovinou a jak tato nemoc ovlivnila život jejich představitelů?

Které postavy Ordinace v růžové zahradě si prošly rakovinou a jak tato nemoc ovlivnila život jejich představitelů?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ordinace v růžové zahradě není jen vztahový seriál nabitý partnerskými emocemi, rozchody, novými i staronovými vztahy. Zrcadlí i reálné životní situace, které poukazují na finanční problémy, složité dospívání dětí, a hlavně na různé zdravotní potíže a nemoci, kdy se postavy mohou ocitnout až na hranici života a smrti. Jací hrdinové se prali s rakovinou a kdo svůj boj prohrál?

Primář Čestmír Mázl

Zanedlouho potom, co zemřela jeho bývalá manželka Marcela, matka jeho dětí Jakuba a Nadi, on sám rakovinou onemocněl. Oporou mu v té době byla jeho životní láska Gita Petrová v podání Daniely Šinkorové. Kromě vlasů primář Mázl o nic víc nepřišel a rakovinu porazil. Co je zajímavé, představitel Čestmíra Mázla, Petr Rychlý, si vlasy, které si v seriálu nechal oholit, již znovu narůst nenechal a změnil tak navždy svou image. 

Pediatrička Běla Valšíková

I svérázné stálici seriálového fenoménu, Běle Valšíkové, se krutá nemoc nevyhnula. Onemocněla rakovinou prsu. Tato náročná seriálová etapa její představitelku, Zlatu Adamovskou, donutila k tomu, aby se nechala preventivně vyšetřit i ve skutečnosti a nabádala k tomu i ostatní ženy. Přece jen je rakovina prsu jednou z nejčastějších nemocí tohoto typu u žen a prevence je tak velice důležitá. Jak Zlata Adamovská prozradila deníku Aha!: „Když jsme začali točit, hnulo se ve mně to, že jsem se okamžitě přihlásila k lékaři a nechala se objednat na mamograf. Šla jsem na kontrolu, řekli mi, že je to excelentní a bez chyby. Tak mi spadl kámen ze srdce.“

 „Když jsme začali točit, hnulo se ve mně to, že jsem se okamžitě přihlásila k lékaři a nechala se objednat na mamograf. Šla jsem na kontrolu, řekli mi, že je to excelentní a bez chyby. Tak mi spadl kámen ze srdce.“​​​​​​​

Zdroj: Pavel Gwužď / nextfoto

Primář chirurgie Dalibor Frynta

Na primáře chirurgie, Dalibora Fryntu, padl krutý ortel v podobě nemalobuněčného karcinomu plic. Tvůrci seriálu tím chtěli zdramatizovat děj, ale Fryntu v podání herce Jana Šťastného tím ze seriálu nechtěli úplně odstranit. Bohužel jim plány zpřetrhali odborníci, kteří přišli s tím, že člověk s takovou diagnózou nemá bohužel šanci na přežití. Jan Šťastný se tak musel s lítostí jeho i fanynek se seriálem rozloučit. „Vždycky po natáčení jsem si říkal, že přestanu kouřit, protože bych nechtěl takhle dopadnout. Ale to se mi nepovedlo. Bohužel jsem stále kuřák,“ dodal Jan Šťastný pro Aha!.

Zdroj: Pavel Gwužď / nextfoto

Zdroj: