Ordinace v růžové zahradě 2 (1048): A je po truchlení!

Ordinace v růžové zahradě 2 (1048): A je po truchlení!
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový díl seriálu s názvem Selhání přinese postavám kamenické nemocnice starosti, ale najdou se i postavičky, které budou prožívat trochu obyčejného lidského štěstí, a to i navzdory zlému světu, který je všude kolem.

Nový medik Ondřej už úplně zapadl do domácnosti Aleny Mázlové a chytře zvolil nenásilnou strategii, jak si srdce ovdovělé doktorky získat. A malý Miky, se kterým si rozumí, mu cestu do doktorčiny přízně docela usnadňuje.

Medici dostávají od primáře Máry domácí úkol. Ten, kdo vypracuje nejlepší písemnou práci ohledně zadaného problému, bude mít možnost se zapojit aktivně do operace následujícího dne. Hezká Bianka Kaštánková v tom vidí pro sebe šanci, jak pod záminkou lékařské konzultace provést naplánovanou sváděcí akci na doktora Kalinu, který ji padl do oka, a navíc by jí jako její školitel mohl být v budoucnu k užitku. Na noční směně jí ale plány zkazí případ, ke kterému je doktor odvolaný. Dominika k úkolu přistoupí zodpovědněji a poctivě si všechno nastuduje. Podle doktora Kaliny je právě její práce nejlepší, nicméně primář Mára si vybere pro asistenci Ondru, protože ten jako jediný vypracoval studii na základě konzultace s pacientem. 

A do Kamenice přijíždí Rosič. Vojta se to dozvídá náhodou a nestačí se divit, že Radka o svém bývalém nápadníkovi už ví, a dokonce s ním má domluvenou schůzku. Nakonec Radka slíbí Vojtovi, že nikam nepůjde, ale změní názor a do baru za Rosičem jde.

Kam čert nemůže, pošle ukecaného Švarce.

Vojta a místní tisk tak obdrží fotografie Radky a fotbalisty a vypadá to na první manželskou bouřku, která se Radce prožene manželstvím. Hodně zákeřná náhoda však svede děj k nepříjemnému konci.

Zrovna v okamžiku, kdy Radka vyhání z nemocnice vlezlého fotbalistu a snaží se Vojtovi vše vysvětlit, bude pověřená předáním velice zásadní dokumentace ke zdravotnímu stavu pacienta, který má podstoupit operaci. Na sále profesor Valšík pověří Vojtu, aby se operace ujal, ale právě v ten okamžik se pacientův stav začne kriticky zhoršovat. A malér je na světě.

Malý Miky Mázl má ve škole své první děvče, a protože si hodně rozumí s Ondrou, ten mu slibuje, že ho i s kamarádkou vezme do zábavního dětského centra. Nakonec vytáhne i Alenu a dospělí se baví stejně dobře jako děti. Rušný den končí, když Alena přizná Ondrovi, že nechce, aby se od ní odstěhoval.

Malá ochutnávka z další epizody:

 

Zdroj:

  • autorský článek
Zdroj článku:
  • autorský článek