Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa: Film obdržel několik nominací na Oscara a vydělal ranec

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa: Film obdržel několik nominací na Oscara a vydělal ranec
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Animák, který uchvátí děti i dospělé, je hravý a plný nečekaných zvratů. V roce 2017 se dokonce ucházel o dvě sošky Oscarů. Dwayne Johnson se při dabingu tohoto snímku prý tehdy pořádně vyřídil!

Animák od Walta Disneyho

Studia Walta Disneyho uvedla v roce 2016 dobrodružný animovaný film Moana, který se u nás představil pod názvem Odvážná Vaiana. Příběh o dospívající dívce, která se vydá na velmi nebezpečnou cestu a při ní kromě nástrah osudu i přírody objevuje především sama sebe, svou sílu a víru ve svou pravdu, protkávají písně. Vydat se za širý oceán, aby zachránila celý svůj lid, jí pomáhá mocný polobůh Maui. Toho si střihnul Dwayne Johnson, pro kterého to bylo vůbec první účinkování v muzikálu. 

Celá řada nominací

I když je snímek animovaný, americké kritiky skutečně nadchnul. Kromě ocenění z filmových festivalů se mu dostalo i pocty v rámci dvou Oscarových nominací – nejlepší filmové písně a nejlepšího animovaného filmu. I když své nominace na zlatou sošku ani na cenu BAFTA nakonec neproměnil, film se stal velmi úspěšným snímkem v kinech po celém světě.

Vydělal ranec!

Animák, ve kterém se kromě hlasu The Rocka objevila i Nicole Scherzinger známá z dívčí kapely The Pussycat Dolls, nakonec zaujal svou vymazlenou grafikou i dobře propracovaným příběhem diváky po celém světě. Rozpočet na film byl 150 miliónů dolarů. Tržby jen v Americe rozpočet překonaly téměř dvakrát a celosvětově biják vydělal na 650 miliónů dolarů. Další peníze se hrnuly za prodej Blu-ray, DVD a dalšího merche s motivy z filmu.

Film jen za první víkend od uvedení vidělo v kinech tolik diváků, že se jeho tržby vyšplhaly na téměř 57 miliónů dolarů. A co vy? Už jste viděli film v českém dabingu nebo v originále?