Nový trailer pro Netflixovou novinku jen irituje: O co to tu vlastně jde, a vůbec, co to má být?

Nový trailer pro Netflixovou novinku jen irituje: O co to tu vlastně jde, a vůbec, co to má být?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Málokdy se podíváte na nějaký nový trailer a zůstanete tak zmatení jako teď. V novém (a zatím zcela informacemi nevybaveném) seriálu s dlouhavým jménem „Žena v domě přes ulici od dívky v okně“ hraje Kristen Bellová alkoholičku sledující vraždu. A my se ptáme, co to sakra má být?

Jsou podobnosti jen náhodné?

Poté, co společnost Disney před několika lety koupila konkurenční studio 20th Century Fox, jedním z prvních oficiálních projektů byla realizace psychologického thrilleru „Žena v okně“ – tento film byl později, přesně řečeno v létě 2021, prodán Netflixu. Rozhodně to nebylo špatné rozhodnutí pro Disneyovskou kooperaci, protože navzdory skutečně skvělému hereckému obsazení (Amy Adamsová, Anthony Mackie, Julianne Mooreová a Gary Oldman) byla bestsellerová filmová adaptace filmovými kritiky roztržena na kousky.

A to oprávněně, děj filmové adaptace je mnohem zmatenější než v románu – to však není nic oproti zmatkům, které se nyní objevují v prvním traileru k minisérii „Žena v domě přes ulici od dívky v okně“. Podle názvu by mělo být teoreticky jasno, takto šíleně dlouhé názvy, které zároveň odkazují na jeden nebo více dalších filmů, se většinou používají především k parodiím.

Ale parodoval by Netflix vlastní film?

Parodie, nebo to myslí vážně?

Všechno poukazuje na to, že se jedná o parodii. Mimo tedy ten samotný trailer. Jistě, Kristen Bellovou známe spíše z komediálních než dramatických rolí – a scéna se dvěma skleničkami by mohla tak nějak působit jako parodie na podobnou scénu z originálu. Ale celkově to celé vypadá spíše jako skutečný thriller. 

Nesmíme zapomenout, že by si zde Netflix nedělal legraci z konkurence, ale ze svého vlastního propadáku. Na jednu stranu by to mohlo působit jako sympatická sebeironie. Na druhou stranu potřebuje Netflix dobré vztahy s hvězdami a režiséry, a někteří by si pak mohli myslet, že jakmile se film nepovede, udělá si z nich Netflix legraci.

O co se tedy přesně jedná, to se dozvíme 28. ledna. Pak na otázky najdeme všechny odpovědi.

 

Zdroj: