Novinky z Ordinace v růžové zahradě: Velký návrat Jáchyma Kaliny

Novinky z Ordinace v růžové zahradě: Velký návrat Jáchyma Kaliny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud vám v oblíbeném nováckém seriálu chyběla postava sympatického „zlobivého kluka“, tak s návratem Lukáše Hejlíka v roli Jáchyma Kaliny se možná do kamenické nemocnice vrátí trochu intrik, nedorozumění a flirtování.

Jáchym se sice vrací jako ženáč, a dokonce si do staronového zaměstnání přivedl i manželku (Patricie Pagáčová), usedlý způsob života se mu ale moc nepodobá, a tak se necháme překvapit, jak zamíchá s životy kamenických doktorů a sester.

Připomenutí jeho postavy

Když se objevil v seriálu, byl to mladý chirurg pracující ve fakultní nemocnici v Praze. Jeho přátelský charakter, optimistický přístup k životu a přitažlivý obor plastické chirurgie z něj udělali hodně žádaného mladého muže. V Kamenici se kamarádil hlavně s Darkem Vágnerem. Do nemocnice nastoupil jako náhrada za Dalibora Fryntu. Netrvalo to moc dlouho a už kroužil kolem Magdy Mázlové, přestože věděl, že je šťastně vdaná. Magda nakonec přece jen jeho svodům podlehla, ale měla tak velké výčitky svědomí, že tajný vztah ukončila.

Nakonec se stal přes svou sestru Lindu, která se sblížila s Jakubem Mázkem, členem rodiny. Když Magda onemocněla a později zemřela, vyčítal si, že s ní měl vztah.

Jáchymova dějová linka byla přerušena na jaře 2016, kdy ho začala podvádět žena, o které si myslel, že by mohla být ta pravá. Situaci vyřešil po svém, rozloučil se s přáteli a Kamenici v tichosti opustil.

Lukáš Hejlík, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Co dělal Lukáš Hejlík od té doby

Lukáš je kromě své herecké kariéry také vyhlášeným gurmánem. Přitom jeho popularita spojená s vařením vznikla vlastně náhodou, když cestoval s jiným projektem Listování (scénické čtení knih s cílem představit divákům zajímavé knihy neotřelou formou). Při cestování po republice samozřejmě hledal místa, kde by se mohl dobře najíst. A nápad byl na světě. Tak vznikl projekt Gastromapa, kde bloguje o restauracích, kavárnách a bufetech, které navštívil. Jeho blog se stal natolik populárním, že na něj navázala mobilní aplikace, online pořad a kniha.

V roce 2021 natočil několik videí o jídle pro jeden supermarket a spolu se svou dcerou Klárou je součástí minisérie HBO, kde spojil zálibu v cestování s gastronomií.

To vedlo k tomu, že Lukáš je sice hercem, ale v současnosti je jeho popularita spojená hlavně s jídlem.

To by se mohlo změnit, pokud mu scénáristé dají po jeho návratu dost prostoru, aby se divákům připomenul a získal si je.

 

Zdroj: