Nová Kriminálka Anděl slibuje, že bude velkou událostí

Nová Kriminálka Anděl slibuje, že bude velkou událostí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Kriminálka Anděl je označovaný za velice zásadní projekt, který přepsal svým moderním pojetím pravidla českého televizního krimi žánru. Smíchovská parta oblíbených kriminalistů se vrátí na televizní obrazovky s novými epizodami.

Kreativní producent David Musil, který stál u zrodu seriálu, připravuje zcela novou řadu. Režie se ujme Peter Bejbak a jeho Michal Blaško (minisérie Podezření). Slovenský režisér Peter Bejbak stojí za úspěšnými projekty, jako byl seriál Devadesátky, nebo spolupracoval na několika epizodách seriálu Chlap nebo Specialisté. V hlavních rolích se opět objeví David Švehlík nebo Marek Taclík.

Po řadě let se tak diváci mohou těšit na pátou premiérovou řadu přímočarých kriminálních příběhů policejního týmu oddělení fiktivní pražské kriminálky z Anděla na Smíchově. Každá epizoda tvoří samostatný napínavý příběh, který je inspirovaný skutečným kriminálním případem.

Zajímavé je, že nápad na seriál vznikl na základě inspiraci seriálu CSI, ale s českými specifiky. Kriminálních seriálů je dnes velké množství a stále se točí další, proto se tak trochu pozapomnělo, že Kriminálka Anděl byla průkopníkem v této kategorii krimiseriálů, které diváky berou na zajímavý výlet, aby nahlédli do práce policistů při řešení případů, která se tak moc neliší od skutečné práce vyšetřovacích týmů.

Helena Dvořáková, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Kriminálka Anděl se stala první moderní krimi, která měla dynamiku, srozumitelnost a náznak humoru, který i k takové práci patří. Navíc šlo o seriál, jehož tvorba nevyžadovala velký rozpočet a mohl konkurovat podobným zahraničním projektům.

Obliba kriminálního žánru je na vzestupu, a to nejen u nás. Lidé rádi tráví večery s televizním pořadem, který je chytrý a zapojí diváka do děje. Na začátku je mnoho neznámých a je na divákovi, aby odhalil pachatele dříve, než ho odkryjí kriminalisté.

Právě podnítit divákovu zvědavost, aby sám přemýšlel nad případem a mohl odhalit pachatele, ale až těsně před koncem epizody, vyžaduje při natáčení profesionály, kteří to umí.

V čem bude nová řada stejná a v čem jiná?

Kriminálka Anděl je dnes už značka, a proto mají tvůrci v plánu z nové řady udělat opravdovou událost. Vývoj seriálů se už zase posunul, i tento seriál se musí přizpůsobit. Tvůrci jsou nadšení, že mohou oživit známé postavy: Olivera, Tomáše, Janu a Rudu. Všichni oslovení herci s nadšením role přijali. V seriálu se navíc objeví další dvě postavy, jeden starší a zkušený vyšetřovatel a jeden mladý a nezkušený. Obmění se ředitel kriminálky a soudní lékařka, která bude mít svou laborantku a dostane větší prostor.

Osvědčená režisérská dvojice by měla do natáčení vnést pozitivní atmosféru.

Michal Novotný, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto
Zdroj článku:
  • presskit TV Nova