Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / VII. část

Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / VII. část
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Trocha duševní hygieny, o kterou se postarají muži v talárech, potom porce středověkého dovádění s rytíři od kulatého stolu, kteří putují zemí a pasou po mýtickém Svatém grálu a nakonec pořádná jízda Divokým západem.

Dva papežové

  • Velká Británie / Itálie, 2019, hodnocení 79 %

Nečekejte žádné vymítače ďábla ani lekce z katechismu. Film Dva papežové je vlastně postavený na rozhovoru papeže Benedikta XVI. (Anthony Hopkins) a budoucího papeže Františka (Jonathan Pryce). Jde o zdařilé dílo z dílny režiséra Ferdinanda Meirellese a spisovatele Anthonyho McCartena, kteří zapojili fantazii a na základě vlastních spekulací vytvořili teorii o tom, co asi předcházelo rozhodnutí papeže Benedikta XVI. odejít do důchodu z postu hlavy církve, což není vůbec běžné a pravděpodobně to už nikdo v naší době nezažije.

Herecké hvězdy A. Hopkins a J. Pryce potom daly filmu patřičnou vážnost. Za role oba získali nominace na Oscary.

Monty Python a Svatý grál

  • Velká Británie, 1975, hodnocení 84 %

Celovečerní prvotina Monty Pythonů se v nejbližší době objeví na Netflixu. Dalo by se to nazvat povídkovým filmem, který chytře spojuje jedna dějová linka táhnoucí se celým filmem.

Král Artuš dostane za úkol najít Svatý grál. Sežene si družinu rytířů od kulatého stolu a pustí se do toho. Dobrodružná výprava je samozřejmě plná vtipu, který je pro tuto britskou komediální skupinu charakteristický.

Určitě už jste někdy narazili na komediální seriál natočený pro BBC s názvem Monty Pythonův létající cirkus, který vznikal v letech 1969 až 1974. Skupina humoristů byla aktivní do počátku 80. let.

Balada o Busteru Scruggsovi

  • USA, 2018

Bratři Joel a Ethan Coenovi (Tahle země není pro starý, Po přečtení spalte) oprášili trošku zapomenutý klasický western ve starém stylu a vytvořili toto povídkové dílo, které představí partičku dobrých herců, jako je James Franco (na úvodní fotografii), Tim Blake Nelson, Liam Neeson, Tom Waits, Brendan Gleeson.

Každá povídka má své kouzlo a všechny spojuje téma smrti, která přichází různými a vždy šokujícími způsoby.

Film získal tři nominace na Oscara za scénář, úvodní píseň a kostýmy.

 

Zdroj:

  • autorský článek