Od tohoto měsíce najdeme na Netflixu seriál, jehož hodnocení je nejnižší na celém streamovacím gigantu

Od tohoto měsíce najdeme na Netflixu seriál, jehož hodnocení je nejnižší na celém streamovacím gigantu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
První pokles nových předplatných účtů za deset let, problémy na akciovém trhu a nyní vůbec nejníže hodnocená série na IMDb: Tento týden je pro Netflix opravdu pekelně prokletý! Ale co přesně stojí za mizerným hodnocením nového seriálu?

Nejhorší seriál všech dob?

Poté, co Netflix musel oznámit, že v uplynulém čtvrtletí (leden až březen) poprvé za deset let zaznamenal pokles počtu předplatitelů (konkrétně o 200 000), také v nadcházejícím čtvrtletí se očekává další pokles. Mimo to se akcie Netflixu propadly a během pár hodin ztratily více než čtvrtinu své hodnoty... Triumfální postup streamovacího giganta, který byl považován za nezastavitelný po dlouhou dobu, byl utlumen.

A teď se k té poněkud ponuré náladě přidala nová originální série Netflixu, která schytala na internetové platformě IMDb historicky nízké hodnocení jen jeden den po vydání osmi epizod první sezóny: Japonská manga adaptace „Chlap v očekávání“ má aktuálně průměrné hodnocení 1,0 z 10 hvězdiček. Pro srovnání: Nejhorší film všech dob je podle IMDb aktuálně „Disaster Movie“ – a i ta má hodnocení 2,1 z 10 hvězdiček. Jenže podle tématu seriálu je možné, že se zde jedná o tzv. „Review-Bombing-Kampaň“ – tedy předčasné zhoršení revize, ještě než se na to vůbec někdo koukl.

Těžké téma

„Chlap v očekávání“ je seriál o těhotném muži – a mnoho 1hvězdičkových recenzí se točí výhradně kolem biologické nemožnosti tohoto předpokladu a poselství LGBTQ+, které má sdělit. Tím, že se jedná o stále komplikované a ne všemi lidmi akceptované téma, je pravděpodobné, že špatné recenze byly použity cíleně a ne racionálně. To i ukazují pozdější recenze od lidí, které se na seriál aktivně koukli. Zde už najdeme i 7hvězdičkové výsledky.

Jestli bude seriál oblíbený v Česku, to se uvidí. Netflix by ale zcela určitě byl rád za menší úspěch.

Zdroje článku: