Nově na Netflixu: Jeden z nejlepších letošních filmů s Benedictem Cumberbatchem

Nově na Netflixu: Jeden z nejlepších letošních filmů s Benedictem Cumberbatchem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S filmem „Síla psa“ přináší Netflix na konci roku jednu z největších a nejlepších novinek. Smyslný western s Benedictem Cumberbatchem ve špičkové formě je pro mnoho kritiků dokonce jedním z nejlepších filmů roku 2021.

Konečně zase poctivá kvalita

Film „Síla psa“, produkovaný Netflixem, má hodně dobrou šanci vyhrát několik cen na příštích Oscarech. Melancholický western však není filmovou lekcí dějepisu, jak už to tak u oscarových oblíbenců zaměřených na speciální postavy bývá. Režisérka Jane Campionová se opět osvědčila jako emotivní expertka na lidi a s tichým dramatem přináší jeden z nejlepších filmů roku.

Obzvláště působivé na tomto snímku jsou složité struktury jednotlivých charakterů. Mluvené slovo je druhořadé, Campionová svůj příběh vypráví pohledy, gesty a symbolicky nabitými předměty, které jsou obvykle sdělovány extrémně jemnými způsoby. Výsledkem je, že „Síla psa“ rozvíjí kontemplativní zájem, který se ovine kolem ramen publika jako přikrývka.

Další perfektní vlastností tohoto filmu jsou geniální výkony herců. Přestože Jesse Plemons, Kirsten Dunstová a Kodi Smit-McPhee předvádějí velmi silné výkony, westernové drama patří výhradně Benedictu Cumberbatchovi, který předvedl své asi nejlepší herectví. Způsob, jakým hvězda filmu „Doctor Strange“ hraje rozporuplnou postavu, zranitelnou i nedotknutelnou, je skvělé umění.

Děj „Silného psa“

Píše se rok 1925. Phil (Benedict Cumberbatch) a George (Jesse Plemons) jsou bratři, kteří společně vlastní velký ranč v Montaně a snaží se svým vlastním způsobem spravovat svůj společný pozemek. Ti dva jsou ale odlišní jako den a noc. Zatímco Phil na farmě pracuje přísně a bez emocí, George se chce vyhýbat kontrole svého bratra. Větší důraz klade na auta, dobré oblečení a život daleko od dobytka a polních prací.

Svatba s vdovou Rose (Kirsten Dunstová) by mohla být pro George východiskem. Spolu s ní a jejím synem Peterem (Kodi Smit-McPhee) chce zahájit novou etapu života na ranči. Zdá se, že fronty jeho bratra Phila díky přítomnosti Rose ještě přitvrdily. Po rodinném společenství už není ani stopy. Poměr sil se však postupně začíná posouvat...

Film se nachází od 1. prosince na Netflixu.

 

 

Zdroj: