Bude jeden z nejočekávanějších netflixových filmů tak velký hit, jak se očekává? Každopádně toho slibuje hodně

Bude jeden z nejočekávanějších netflixových filmů tak velký hit, jak se očekává? Každopádně toho slibuje hodně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O životopisném dramatu „Blonde“ od Andrewa Dominika kolují velmi zajímavé příběhy a fámy. Říkalo se, že dokumentárně natočený film o Marilyn Monroe s Anou de Armasovou je pro streamovací službu Netflix příliš odvážný. Nyní ale promluvil režisér.

Fámy o sexuální stránce snímku

Když Netflix nedávno zveřejnil velkou ukázku nových filmů pro rok 2022, nebylo po snímku „Blonde“ ani stopy. A někteří filmoví fanoušci byli přímo znepokojeni. Upustil snad Netflix od projektu? Přece jen kolují zvěsti o tomto dokumentárním filmu, který se natočil již v roce 2019 a měl se původně objevit v oscarové sezóně 2020.

Říkalo se, že Netflix se obával skandálu. Film byl příliš drsný, příliš kontroverzní a musel být kompletně přepracován, protože dostal v Americe nejvyšší možné věkové hodnocení – a to tak vysoké, že jej obvykle dostávají jen pornografické snímky. Prakticky se na to smí dívat pouze dospělí. To znamená, že pravděpodobnost, aby takový film šel na platformě, kterou mohou používat i děti, je teoreticky velmi nízká.

Teď se ale sám režisér Andrew Dominik rozmluvil o budoucnosti „Blonde“ a objasnil situaci.

Kdy bude kde?

Ano, jeho film je kontroverzní. A publikum musí něco vydržet. Ale Andrew Dominik je přesvědčený: „Blonde je momentálně nejlepším filmem na světě. Je to mistrovské dílo.“ Jestli to tak vidí i diváci, to je režisérovi jedno: „Pokud ho publikum nemá rádo, tak je to problém toho zatraceného (zatracené není doslovný překlad) publika.“

Ale kdy se tedy můžeme konečně podívat na „Blonde“? Jeho film bude mít premiéru na filmovém festivalu v Cannes v květnu 2022. Problém je v tuto chvíli v tom, že ve Francii je stanoveno, že festivalové premiéry musí přijít nejdříve do kin a až o 15 měsíců později se mohou objevit na Netlixu.

Přehnané hodnocení

To, že je film teprve od 18, nedokáže Dominik pochopit. Takové věkové hodnocení je podle něj „totální hovadina“ a „politicky motivovaný nesmysl“. „Když se podívám na epizodu seriálu Euphoria, tak v něm vidím o hodně horší extrémy než cokoliv, co ukazujeme v Blonde.“

Tak či tak je „Blonde“ již teď nejočekávanějším projektem tohoto roku. Zda film skutečně podtrhne režisérova slova, to se teprve uvidí. Všichni, co nebudou mít šanci se na film kouknout v Cannes (takže asi my všichni), si budou muset chvilku počkat. Dominik chce prosadit, aby se lhůta zkrátila, a aby se film mohl promítat na Netflixu již na konci tohoto roku.

 

Zdroj:

Zdroj článku:
  • www.csfd.cz