Nejlepší filmy s tématikou klasické hudby

Nejlepší filmy s tématikou klasické hudby
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milovníci klasické hudby u těchto snímků skutečně zajásají. Podívejte se na naše tipy, které vás dokonale nadchnou.

Farinelli (1994)

Snad nejobdivovanější operní zpěvák 18. století, Carlo Broschi zvaný Farinelli, žil v letech 1705 až 1782. Tento sopranista dokázal vyzpívat tři a půl oktávy a dokonce byl schopen udržet tón po dobu jedné minuty. Patřil mezi poslední slavné kastráty.

Amadeus (1984)

Slavný počin Miloše Formana zazářil na Oscarech. Většina lidí milujících hudbu zná tento snímek jako své boty. Možná ale nevíte, že většina natáčení probíhala na našem území. Kromě Stavovského divadla v Praze se natáčelo například i v Arcibiskupském zámku v Kroměříži, kde probíhal maškarní bál.

Pianista (2002)

Władysław Szpilman byl mladý polský klavírista, který se narodil do židovské rodiny. Osudy jeho a celé jeho rodiny během nacistické okupace zachycuje slavný film Romana Polanskeho, který získal 3 sošky Oscara. Slavný hudebník se dožil úctyhodného věku, narodil se v roce 1911 a zemřel v roce 2000.

Záře (1996)

Životní osudy slavného klavíristy Davida Helfgotta, které jsou protkány i bojem s vážným duševním onemocněním, jsou zachyceny ve snímku z roku 1996. Talentovaný David se nejprve učí hrát na klavír za pomoci svého značně despotického otce, a později se proslaví jako jeden z největších talentů své doby. Za roli Davida si Geoffrey Rush vysloužil Oscara i Zlatý glóbus.

Hilary a Jackie (1998)

Film Ananda Tuckera s Emily Watson a Rachel Griffiths v hlavních rolích představuje skutečné životní osudy Hilary a Jaqueline Du Préových. Mladší ze sester se stala jednou z nejvýznamnějších osobností ve hře na violoncello celého dvacátého století. Film popisuje složitý vztah i životní peripetie obou sester až do předčasné smrti slavné Jacqueline.

Už se těšíte na pořádnou porci kvalitních filmů s hudební tématikou?