Toto jsou nejlepší filmy na Netflixu

Toto jsou nejlepší filmy na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sledování filmů patří mezi nejoblíbenější trávení volného času. A i když špatné filmy přináší jakousi iritující zábavu, někdy je potřeba pustit si kvalitní snímek. Naštěstí má Netflix velmi kvalitní výběr geniálních filmů, které čekají jen na to, být vámi puštěny.

Bram Stokers Dracula

Ve filmové adaptaci gotického hororového románu Brama Stokera z roku 1992 zahlédneme oscarového vítěze Garyho Oldmana jako legendárního hraběte Vlada Draculy, bývalý transylvánský dobyvatel, z něhož se stal nesmrtelný tvor temnoty. Když je právník Jonathan Harker (Keanu Reeves) povolán do Draculova hradu pod záminkou zajištění nového majetku v Londýně, rychle si uvědomí, že hrabě má mnohem propracovanější a zlověstnější plány zaměřené na jeho snoubenku Minu Harkeroovu (Winona Ryderová). Dracula věří, že právě ona je reinkarnací jeho již dávno mrtvé manželky Elisabety.

„Dracula“ je film režiséra Francisa Forda Coppoly a je plný nádherných praktických scénografií a propracovaných kostýmů (od maskérské legendy Eika Ishioky). Navíc se temná, ale přesto magická atmosféra postará o kompletní vtáhnutí do děje. A výkon Garyho Oldmana patří do dnes mezi jeho nejlepší.

Desperado

V akčním thrilleru „Desperado“ od Roberta Rodrigueze, hraje Antonia Banderas tajemného potulného pistolníka El Mariachiho, který cestuje po Mexiku a loví drogové bossy. Když ho jeho kampaň pomsty přivede k Buchovi (Joaquim DeAlmeida), nelítostnému králi špinavého pohraničního města odpovědnému za vraždu jeho přítelkyně, Mariachi požádá o pomoc svého spojence Buscemi (Steve Buscemi) a krásnou majitelku knihkupectví, aby Bucha sesadili. Tím by se měl do města vrátit pořádek.

„Desperado“ je western-thriller nabitý intenzivní akcí, přestřelkami a masivními explozemi, je to tedy skvělý akční film a mezi fanoušky Rodiguezovy tvorby je dokonce jeden z nejoblíbenějších.

Gladiátor

Historické drama Ridleyho Scotta „Gladiátor“ poukazuje na příběh Maxima Decima Meridia (Russel Crowe), slavného římského vojevůdce a oblíbence císaře Marca Aurelia, jehož rodina je synem Aurelia (Joaquin Phoenix) brutálně vyvražděna. Po této tragické ztrátě se stane otrokem a později gladiátorem v arénách. Poháněn vztekem a spalující touhou po pomstě, Maximus stoupá v bitevních řadách s jediným úmyslem: pomstít se Commodovi a získat zpět svou svobodu.

Epické bitvy, napínavá akce a nezapomenutelné herecké výkony a enormní epos – to je „Gladiátor“. S tímto filmem se Russe Crowe definitivně proslavil na celém světě, a bezpochybně se jedná o nejúžasnější filmový úspěch Ridleyho Scotta. Kdo neviděl „Gladiátora“ určitě propásl kus filmové historie.

Jumanji

V dětském dobrodružném filmu „Jumanji“ z roku 1995 hraje Robin Williams Alana Parrishe, mladého chlapce žijícího se svými bohatými rodiči v roce 1969, který je teleportován do světa tajemné deskové hry zvané Jumanji. Alan, který žije ve hře více než 26 let, je z ní zázračně vysvobozen sourozenci Judy (Kirsten Dunst) a Peter Shepherd (Bradley Pierce) – spolu se všemi ostatními tvory a postavami žijícími v Jumanji.

Jumanji je film, který znovu ukazuje neuvěřitelnou hereckou kvalitu Robina Williamse, jež zde dokonale dokázal spojit dojemné a veselé scény. Na víc jsou působivé speciální efekty i po více než dvou dekádách stále zábavné a skvěle vyrobené. I když se všeobecně říká, že se jedná o film pro děti, i dospělí si tento snímek užijí.

 

Zdroj: