Na Bod obnovy si do kina vyšla i hlava státu. Teď si úspěšný film užijete i na Netflixu a s ním i další filmovou pecku

Na Bod obnovy si do kina vyšla i hlava státu. Teď si úspěšný film užijete i na Netflixu a s ním i další filmovou pecku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflix se snaží si diváky udržet, a to je dobrá zpráva. Film Bod obnovy si získal velice dobré hodnocení a už po čtyřech měsících se dostane i k těm fanouškům sci-fi, kteří se na něj nedostali do kina. Na streamovací platformu míří i kontroverzní český snímek Bratři.

První celovečerní film režiséra Roberta Hloze potěší milovníky sci-fi žánru a je velkým překvapením. Že by se v tomto žánru konečně i u nás blýskalo na lepší časy?

O čem to je

V roce 2041 má každý člověk právo být oživen, pokud zemře nepřirozenou smrtí. Stačí si jen pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti – BOD OBNOVY. Agentka Em právě dostává do rukou případ, kdy byla základní pravidla obnovy porušena. Bod obnovy oběti byl smazán a Em tak má před sebou výjimečný zločin. Strhující příběh je zasazený do blízké budoucnosti, kdy technologie budou zaručovat lepší život a lidé si budou moci zaplatit jeho prodloužení.

Kromě Andrey Mohylové, Matěje Hádka nebo Václava Neužila se v jedné z vedlejších rolí objeví i fešák ze Zlaté labutě Adam Vacula.

(od 24. ledna)

Dalším novým snímkem jsou Bratři

Jedna z nejvíce diskutovaných událostí minulého století je bezesporu příběh bratrů Josefa a Ctirada Mašínových, které si ve filmu Tomáše Mašína zahráli Oskar Hes a Jan Nedbal.

O filmu

Společnost se ohledně příběhu bratrů dělí na dvě skupiny. Jedni je mají za hrdiny, druzí za vrahy. Nový film tak možná odkryje více z příběhu, který je spojený s protinacistickým odbojem. Poté, co se Mašínové stávají nejhledanějšími muži v zemi, rozhodnou se pro útěk. Mají v plánu se dostat do americké armády a zúčastnit se osvobození Československa. Pětice členů odboje tak šla za svým cílem, ale způsob, jakým to udělala, nevidí každý jako hrdinství. Příběh plný emocí patří k nadprůměrně hodnoceným historickým dramatům.

Pro Oskara Hese (Josef Mašín) a Jana Nedbala (Ctirad Mašín) to bylo už podruhé, co si zahráli před kamerou bratry. První příležitostí pro ně byl seriál Král Šumavy: Fantom temného kraje

Zajímavostí je, že režisér Tomáš Mašín je vzdálený příbuzný bratrů Mašínů. Jeho prapradědeček byl bratrem dědy, tedy prastrýcem odbojářů.

Z recenzí diváků:

  • Po technické stránce řemeslně kvalitní film, který si své podporovatele i odpůrce našel dávno před premiérou, a i po ní bude diváky rozdělovat. Tomáš Mašín natočil výpověď napříč generacemi, která se vyhne možným diskuzím i obhajobám, vyhne se komplikovaným debatám na téma, zda jde o film o národních hrdinech, nebo o vrazích.
  • Důstojné, chladné, překvapivě akční, trošku nuda, malinko patetické (ale na české poměry ani ne), ale ve výsledku vlastně vůbec ne špatné. Film nechává otevřené dveře divácké interpretaci a nestaví se vyloženě na žádnou stranu.

(od 31. ledna)

Zdroje článku: