Milan Pokorný –⁠ neschopný brigádník ZOO, který rád trávu

Milan Pokorný –⁠ neschopný brigádník ZOO, který rád trávu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálu ZOO hraje svou roli mnoho postav, každá je jiná a svým způsobem jedinečná. Všechny se pak spolupodílejí na dějové lince tohoto nového oblíbeného seriálu televize Prima, který se z velké části natáčí v krásné zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem.

Jednu z vedlejších rolí ztvárnil i Tomáš Weber, který si v seriálu zahrál mladého brigádníka Milana Pokorného. Milan v ZOO pracuje jako pomocná pracovní síla a má být k ruce každému, kdo jeho pomoc potřebuje. Na začátku série pomáhá hlavní veterinářce ZOO, Anežce Krásné, která si na něj ale neustále chodí stěžovat vedení zoologické zahrady, protože mladý Milan ji vůbec nevnímá, a hlavně ani neposlouchá, jelikož má věčně na uších obrovská sluchátka a poslouchá hlasitou hudbu.

Každý si na něj jen stěžuje, jelikož Milan je nespolehlivý, do práce chodí pozdě, své pracovní věci nevykonává dobře, a navíc v práci hulí marihuanu, což jeho kariernímu postupu také moc nepřidává. Jak je možné, že v ZOO stále pracuje?

Tomáš Weber, Anna Kadeřávková a Jan Komínek - setkání k seriálu Dobré zprávy, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Milan je totiž synovcem náměstka zoologické zahrady, Lubora Brázdy, který nad ním drží ochrannou ruku. Lubor společně se svou pravou rukou Albertem v ZOO neustále spřádají intriky, jelikož má Brázda spadeno na post ředitele zahrady. Proto se všemožně snaží pošpinit dobré jméno současné ředitelky Marie Roklové.

Do své špinavé hry jednou zatáhnou i Milana, který má být v ZOO „na oko“ přejet elektrickým automobilem. Chtějí tak docílit toho, aby měla paní ředitelka problém a byla odvolána z funkce. Nakonec jim ani tato lest naštěstí nevyjde. V pozdějších dílech se dozvídáme, že je Milan bratrem krásné Adélky Pokorné, která pracuje jako asistentka paní ředitelky. Lubor Brázda se totiž neustále snaží děti své sestry vydírat a kontrolovat, u Adélky se mu to naštěstí nepodaří a mladému Milanovi je vše tak nějak jedno…

Zdroj článku:
  • Autorský text