Michaela Petřeková ze seriálu Zoo: Jak se k roli mrchy dostala a jaké je pro ni natáčení?

Michaela Petřeková ze seriálu Zoo: Jak se k roli mrchy dostala a jaké je pro ni natáčení?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladá herečka Michaela Petřeková v Zoo hraje Markétu, přítelkyni soudce Petra Kříže. Její postava je záporná a herečka kvůli ní musela čelit několika nenávistným nebo dokonce výhružným zprávám. Jak se k roli dostala a jak si hraní mrchy užívá? A odkud ji ještě můžete znát?

Začátky v divadle

Michaela se toužila stát herečkou už od dětství. Rozhodla se proto pro studium na Janáčkově konzervatoři v Ostravě. Ještě před maturitou začala hostovat v Národním divadle moravskoslezském v inscenacích Škola pro ženy a Král Ubu.

První role ve filmech a seriálech začaly přicházet už krátce poté. V roce 2015, kdy jí bylo teprve 18 let, už začala natáčet seriál Doktor Martin. Poté se objevila také ve Specialistech a Hlavě Medúzy. Spolupracovala také se zahraniční produkcí. Hrála totiž ve francouzském dramatu Coup de foudre à Saint-Pétersbourg. Menší roli dostala také v loňském filmu Chyby

Jejím nejnovějším počinem je právě seriál Zoo, kde hraje postavu Markéty Tomečkové, která je její zatím nejvýraznější rolí. Od diváků je nicméně kritizovaná ze všech stran a bohužel na to musí doplácet i Michaela.

Role v Zoo

„Hraji Markétu Tomečkovou, která má vidinu úspěšného vztahu a jde hodně po úspěchu,“ přiblížila herečka svou roli pro CNN Prima News.

Roli získala během pandemie, kdy se ještě nemohlo naplno natáčet a castingy byly také omezené. Točila ho tedy z domova a o tom, že roli získala se dozvěděla až o pár měsíců později. Scénář však tvůrci začali psát až po výběru herců, takže Michaela ještě nějakou dobu nevěděla, koho vůbec bude hrát. Nakonec ji však obsadili právě do role nepříjemné a závistivé přítelkyně soudce.

S tím herečka úplně nepočítala a ze začátku pro ni záporná role představovala spíše problém.

„Byl to boj, dostat se do role a být hnusná na děti nebo chůvu. Nezdá se to, ale má postava bude opravdu mrcha. Je to náročné, ale teď už si to užívám,“ prozradila Michaela po vysílání prvního dílu. Nyní už se tedy do role snad více vžila a začala si Markétino chování o něco více užívat.

Mladá herečka také prozradila, že si se seriálovými kolegy opravdu dobře sedli. Dobře se jí prý spolupracuje hlavně s jejím seriálovým partnerem, kterého hraje Robert Urban. Během natáčení se setkává také se staršími a zkušenějšími kolegy, kteří jí občas pomáhají i s učením textů. Jedním z nich je prý Tereza Brodská, která v seriálu hraje matku soudce a Markétina partnera, takže se s Michaelou na place často potkávají.

Nenávistné zprávy a komentáře

Přestože roli Markéty brala herečka jako výzvu a snažila se z ní získat co nejvíce, nejspíš vůbec nečekala, že si ji s její negativní postavou budou diváci ztotožňovat. Už po pár dílech totiž začaly na jejích sociálních sítích přistávat nenávistné komentáře, které na herečku jen bezdůvodně házely špínu. Naštěstí jich nebylo tolik, ale jeden z těch nejhorších herečka dokonce sama přesdílela.

„Zaskočilo mě, že lidé to berou jako něco, co se děje, že to berou jako skutečnou věc a nedokážou to oddělit. Je to seriál,“ zdůraznila herečka.

„Nic si z toho nedělám. Je to jen fejkový účet, pod kterým se schovává nějaké dítě nebo člověk, který je zkrátka jednodušší,“ popsala ještě své pocity. Reakce, které začaly chodit poté, ji ale potěšily a zvedly jí náladu. Prý jí totiž po sdílení negativního komentáře přišlo přes tři sta zpráv a všechny byly vesměs pozitivní. Za ty je tedy Michaela opravdu vděčná, protože vidí, že alespoň někdo její práci dokáže ocenit.

Zdroje článku: