Novinky z MasterChefa: Lubina si užívá vyhrané volno a Betty prchá do malé spižírny, aby si za skříňkou poplakala

Novinky z MasterChefa: Lubina si užívá vyhrané volno a Betty prchá do malé spižírny, aby si za skříňkou poplakala
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to tady zase. Porotci Betty něco vytknou a ona se úplně zhroutí. Tentokrát se do role utěšitele pasoval Forejt. Po úplném zatmění, kdy Betty ani nechápala, co jí Tereza radí, jídlo dodělala, ale je otázkou, zda si postup spíš nevyfňukala.

Na šestici kuchtíků čekaly opět dvě výzvy a každý soutěžící si přál, aby mohl po první výzvě na balkon. A to ještě netušili, jak důkladná kritika jejich pokrmy čeká. Porotci si pozvali posilu a jídlo hodnotil i František Skopec, šéfkuchař z Café Savoy. A soutěžící rozhodně nešetřil.

Kuchařská výzva byla v duchu českých tradičních jídel, která však měla být v moderním pojetí, jak se to dnes dělá. Na výběr bylo hned z několika jídel a lišila se i přidělená doba vaření. Betty tak začínala jako první a přidávali se ostatní.

Ondra si vybral koprovku a podával ji s karlovarským knedlíkem a bramborem. Místo cukru použil do jídla med. Skopec nadšený nebyl a Ondra, který není moc zvyklý na kritiku, si vyslechl, že je omáčka moc kyselá a brambory nedovařené. Ani Betty neoslnila a dukátové buchtičky podávala nedopečené. Martin věřil, že se svým holubem na paprice, který měl být inovací na kuře, zaboduje, ale ani on se pochvaly nedočkal. Ivka zvolila variaci na játra na cibulce a její jídlo bylo označeno jako „noční můra ze školní jídelny“. Omáčka byla hořká, játra moc udělaná.

Terka to neodnesla tak drsně, ale její holandský řízek byl bez inovace. Hvězdou výzvy se tak stala Petra s žemlovkou, která jako jediná dostala pochvalu. Aby se na balkoně nebála, šla tam i Terka. Obě si oddechly, protože to pro ně znamenalo postup do dalšího kola.

Na co asi Terka myslí? Zdroj: TV Nova

Černá zástěra

Betty, Ivka, Ondra a Martin si museli vzít černou zástěru a pokusit se přesvědčit porotu, že právě jejich moderní pojetí snídaně si zaslouží postup k ostatním na balkon.

Jak už mají porotci ve zvyku, chodí v průběhu výzvy mezi kuchtíky a občas radí, občas kritizují. Každý jejich námitky snáší jinak. Betty je ovšem extrémně citlivá, takže když se na její jogurt ve slané variaci porotci moc netvářili, úplně zpanikařila a její vystoupení vyvrcholilo tím, že utekla od stolu, aby se schovala za regál ve spižírně a mohla si pěkně poplakat. Terka z balkonu hned pochopila, že je úplně mimo a snažila se jí poradit, co má s jídlem dělat, ale to vůbec nebyla schopná pochopit. Je k neuvěření, že tak labilní děvče míří k vítezství v soutěži, která má mít pověst nejtvrdší kuchařské soutěže. To je stejné, jako by soutěž Survivor měl vyhrát někdo, kdo je sice sympatický, ale na spaní má peřinu, protože by mu byla zima.

Betty není jediná, koho se snaží občas porotci „rozložit“, ale Petra nebo Tereza to většinou ustojí. Petra to už jednou zmínila, je jí padesát, tak se přece jen tak kvůli nějaké kritice nesloží, ale Betty už také není žádné dítě a měla by zkusit emoce trochu zvládat. Tak to vypadá, že si cestu do finále chce vyfňukat.

V druhé výzvě porotce oslnil pečený tvaroh, který neznali. Na milost vzali i „vyprošťovací polévku“, ke které měli sice drobné výhrady, ale na postup stačila. Ať už bylo jídlo Betty dobré, nebo ne, uslzená princezna si postup zajistila. Krupicová kaše byla sice jemná a zajímavá, ale nedokázala přesvědčit.

Uvidíme, zda budou slzičky stačit i příště.

Ondra na kritiku není moc zvyklý. Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek