Kdybych u sebe měl lepicí pásku, dokázal bych to opravit. Jak si poradíte vy s naším kvízem o MacGyverovi?

Kdybych u sebe měl lepicí pásku, dokázal bych to opravit. Jak si poradíte vy s naším kvízem o MacGyverovi?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Angus MacGyver nedělá nic, co by škodilo jeho pověsti. Nemá žádné zlozvyky a všechno, co má udělat, udělá okamžitě. Přesto jeho postupy nebyly divákům nikdy plně odhaleny. Proč?

Připomínáme vám našeho společného dětského idola. Angus MacGyver, známý ze seriálu nesoucí v názvu jeho příjmení, je důkazem toho, že máme-li mozek génia, nepotřebujeme hrubou sílu. Jak jsme již zmínili, přestože má skvělé nápady, nikdy neuvidíme plný postup jeho fyzikálních a chemických experimentů. Je to ochrana dětí, které by se mohly poranit, kdyby se náhodou rozhodly jeho nápady zkoušet doma. Vrhněme se ale na samotného MacGyvera. Je charakteristický několika věcmi, a to svým mozkem a faktem, že vždy zvítězí nehledě na to, proti kolika sokům nastoupí. Nikdy nepoužívá střelnou zbraň k tomu, aby dosáhl spravedlnosti a ochránil nevinné. Alkohol je mu naprosto cizí, nepije ani příležitostně.

Možná ale nevíte, že jeho praktiky jsou založené na skutečných vědeckých objevech a znalostech. V seriálu nebylo nic domyšleno, všechno je vědecky podloženo. Aby splnil svou úlohu, neštítí se ničeho. Své nepřátele klidně zabije insekticidy a vyhodí jejich doupě do povětří. Také se hodí říci, že se jedná o tajného agenta. Má-li možnost zaútočit ze zálohy a nečekaně, udělá to. Má dostatek času na to si promyslet, jak svou misi dokončí. Většinou ale nemusí přemýšlet příliš dlouho. Má úžasnou schopnost vypomáhat si každodenními předměty, například kancelářskou sponou či obyčejnou tužkou. Má možnost brát si na své mise zbraň, ale vždy to odmítá. Nepřátelé ho často podceňují, což se ukazuje být fatální chybou. To si ale uvědomují až v osudný moment.

Pojďme si tohoto člověka a celý seriál připomenout v kvízu o deseti otázkách, které procvičí vaši paměť a posílí váš mozek.

Tento seriál v nás probudil velký zájem o vědu již v raném věku. Některé z nás touha po poznání, jak co nejlépe využít svět kolem nás a předměty nacházející se v něm, dříve nebo později opustila. Jiní si z toho udělali dobrou živnost. MacGyverova hláška „Kdybych u sebe měl lepící pásku, dokázal bych to opravit!“ se stala symbolem tohoto seriálu a ukázala nám, že pokud se na něco zaměříme a chceme to udělat, nic není nemožné. Naše dětská představivost se tvarovala a nyní každý z nás umí něco, na co je hrdý. Zároveň si na tento seriál rádi zavzpomínáme, neboť nás učil trpělivosti a důvtipu. Chcete-li se znovu podívat, jak z kapesníku a spony vyrobit atomovou pumu, máte možnost.

Zdroje článku: