Láska & gelato: Lina odjíždí do Itálie, aby splnila přání zemřelé matky

Láska & gelato: Lina odjíždí do Itálie, aby splnila přání zemřelé matky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na základě stejnojmenného románu Jenny Evans Welch vznikla lehká romantická komedie, která využívá na sto procent okouzlující atmosféru Říma a všech krás, které toto město nabízí.

Hrdinkou příběhu je Lina (Susanna Skaggs), sedmnáctiletá Američanka, která cestuje tak trochu z donucení do Říma, aby splnila poslední přání své zesnulé matky, která ji opustila příliš brzy. Lina vyrostla jen s matkou, a tak na světě zůstala sama.

Čeká ji studium na vysoké škole, ale napřed musí absolvovat pro ni otravnou cestu do Evropy, přestože netuší, co jí takový pobyt má přinést. A navíc si matka přála, aby jela sama, bez své nejlepší kamarádky, se kterou by byl pobyt hned příjemnější.

záběr z filmu, zdroj: Netflix Media Center

Pro Linu bude italská bezprostřednost a temperament trochu šokující. Sama je předčasně dospělá, miluje vše naplánované, žádné překvapení.

A italský chaos nebude to jediné, s čím se bude muset vypořádat. Kromě dvou okouzlujících mladíků, místních krás a skvělé kuchyně se Lina bude muset vypořádat se stíny minulosti a se stopami, které v Itálii zanechala její matka, když tam během studentských let trávila léto.

Průvodcem italským dobrodružstvím se jí může stát matčin deník, který jí dala matčina kamarádka.

Čím více se Lina noří do vzpomínek své matky, tím více se jí mění postoj k životu. Možná i to byl úmysl matky, když po ní chtěla, aby před studiem strávila léto v zemi, která jí změnila život.

Teprve z deníku se Lina dozvídá, že právě v Itálii její matka otěhotněla. Najde otce? Dočká se šťastného setkání? Najde lásku?

Lina s přítelem, zdroj: Netflix Media Center

V Linině příběhu je láska a také dobré jídlo, dvě ingredience, které jí zpestří život. Lina pod vlivem prožitých událostí povyroste a zažije první lásku, na kterou kvůli dlouhodobé matčině nemoci nenašla doposud čas.

Kromě Susanny Skaggs se představí Saul Nanni a Tobia De Angelis, kteří provádí hlavní hrdinku italským dobrodružstvím.

Překvapivě italská kritika zdůraznila, že Řím je zde vyobrazený očima turistů a zdaleka není tak romantickým místem na zemi. Jako kulisa však filmu posloužil opravdu skvěle, přestože podstata příběhu je jedno velké klišé s pohádkovou příchutí.

Zdroje článku: