Landová z Ulice běsní! Proč seřve Magdu i Prokopa?

Landová z Ulice běsní! Proč seřve Magdu i Prokopa?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Landová nachytá dva studenty, jak si v šatnách projevují lásku, bude hned oheň na střeše. A není nic jednoduššího, než to celé klást za vinu Prokopovi a hlavně Magdě. Hádka mezi rozlícenou ředitelkou a podrážděnou matikářkou na sebe nenechá dlouho čekat.

Žáci se na chodbách osahávají a Irena vidí rudě

Studenti by se měli v rámci eko projektu procházet ve skupinkách po škole a řešit nejrůznější věci, např. to, zda okna ve sklepě správně těsní apod. Anežka s kamarády se do toho pouští s vervou sobě vlastní, ale Štefan se Svatkou se zanedlouho odpojí, aby mohli proniknout do šatny a vychutnávat si cenné chvilky soukromí.

Jenže co čert nechtěl, načapá je samotná Landová – a zrovna ve chvíli, kdy Štefan rozvášněně sáhne Svatce na prsa!

Zásadová Irena se v tu ránu div nepromění v rozzuřeného Hulka. Nejenže oba puberťáky hlasitě seřve a pro zbytek projektu rozdělí do jiných skupin, ale nakráčí si to za Magdou a Prokopem, aby svalila veškerou vinu na jejich hlavy.

Podle ní se jen ustavičně zašívají v kabinetě, místo aby svědomitě dohlíželi na studenty, kteří tak v jejich nepřítomnosti páchají kdejaké hříchy. Naneštěstí si Irena vybrala citlivý moment, protože Magda s Prokopem se právě vášnivě líbali a nejsou psychicky právě v nejlepší formě.

Magdě rupnou nervy! Odejde ze školy?

Následujícího dne Landová nastoupí do kabinetu znovu s jasným požadavkem, aby se ten včerejšek neopakoval.

Chce po učitelích, aby neprodleně vymysleli nějaká opatření, jak romantickému styku studentů na půdě školy zabránit. Nedopřeje však svým kolegům dostatek času, aby vůbec stačili něco kloudného navrhnout, a když se na konci vyučování shání po uspokojivém řešení, Magdě konečně rupnou nervy.

Magda s Mirkem, Zdroj: TV Nova

Aby ne, řeší koneckonců blížící se svatbu s Mirkem a fakt, že ho právě podvedla s Prokopem, vůči němuž chová nepopiratelné city. Pochopitelně nemá náladu zase se hádat ještě s Landovou, a tak si na paní ředitelku pořádně otevře pusu.

Dokonce ji vyzve, ať ji tedy konečně zbaví třídnictví anebo rovnou vyhodí, jestli má pocit, že si Magda počíná opravdu tak nemožně. Ireně taková reakce vyrazí dech a přiměje ji vzít rychlou zpátečku. Uvědomí si totiž, že Magda je dobrá učitelka a že by bylo náročné shánět za ni náhradu.

Pokouší se upokojit draka, kterého právě vzbudila, ale Magda si nebere žádné servítky. Existuje vůbec ještě šance, že tyhle dvě najdou společnou řeč? Nebo by vážně bylo pro obě lepší, kdyby Magda ze školy odešla?

 

Zdroje:

  • autorský text