Herecké výkony Ivana Trojana jsou nezapomenutelné. V našem kvízu si můžete připomenout nejeden z nich

Herecké výkony Ivana Trojana jsou nezapomenutelné. V našem kvízu si můžete připomenout nejeden z nich
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ivana Trojana jako herce asi není třeba představovat. Jako filmový i divadelní herec má za sebou nespočet úspěšných rolí. Pojďte si s námi připomenout ty nejvýraznější.

Jméno Trojan je u filmu zapsáno již po několik generací

Trojan, to je jméno, které nosí už několik hereckých generací. Byl to právě tatínek Ivana, Ladislav Trojan, který se jako první pustil do hereckého řemesla. A nutno říct, že velmi úspěšně. Po dlouhá léta působil v několika pražských divadlech. Objevoval se ale také na televizních obrazovkách. Kromě otce se filmu, konkrétně režii a produkci, věnuje i bratr Ondřej. Ve stopách svého otce jde také syn Josef.

Místo vítězství v basketbale získává jednoho Českého lva za druhým

I přesto, že Ivan pochází z herecké rodiny, jeho kariéra nebyla na začátku tak úplně jasná. V mládí se věnoval basketbalu. V tomto sportu byl natolik úspěšný, že chtěl pokračovat i na fakultě tělesné výchovy. Nakonec si ale vše rozmyslel a vydal se studovat DAMU. Jeho rolí, ve které na sebe dokázal vůbec poprvé upoutat pozornost, byla postava doktora Ondřeje ve filmu Samotáři.

To, že je Ivan Trojan úspěšným hercem, nedokazuje pouze jeho hojné obsazování nejenom do celovečerních filmů. Za svou kariéru dokázal získat také nejedno ocenění. Českého lva získal hned sedmkrát. Naposledy jako nejlepší herec v hlavní roli ve filmu Šarlatán.

 

Zdroj článku:
  • Autorský text