Kriminálka Anděl: Legendy se vracejí po devíti letech a objeví se i nové posily

Kriminálka Anděl: Legendy se vracejí po devíti letech a objeví se i nové posily
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Se stejnou hereckou základnou i s tvůrčím týmem vznikla nová řada jednoho z nejoblíbenějších kriminálních seriálů všech dob. Přestože se diváci setkávali s Oliverem, Tomášem, Rudou a Janou díky reprízám starších sérií, nové epizody určitě potěší všechny fanoušky dobře natočených kriminálních příběhů.

Oblíbený vyšetřovací tým se poprvé objevil na obrazovkách v roce 2008 a už první sérií dokázal k obrazovkám přitáhnout davy diváků.

starší série Kriminálka Anděl
starší série Kriminálka Anděl | Zdroj: TV Nova

Kriminálka Anděl je dlouhodobým fenoménem ve svém žánru. V premiéře bylo dosud odvysíláno 61 epizod. Celkově pořad sledovalo v průměru 32,99 % diváků ve věku 15-54 let. Nejsledovanější epizoda, Záchvěv lidskosti, byla odvysílána v pondělí 1.9.2008. K obrazovkám přilákala 54,59 % diváků. Kriminálka Anděl se dočkala mnoha repríz. Především v průběhu letních prázdnin se stává neodmyslitelnou součástí programu TV Nova a patří k jedněm z nejsledovanějších pořadů napříč tuzemskými televizními stanicemi.

Jak prozradil producent TV Nova David Musil, nová série se přizpůsobuje současným trendům, kdy se všechno zrychluje a nové příběhy budou dynamičtější. Ačkoli je mezi čtvrtou a pátou sérií rozdíl devět let, diváci stále uvidí své oblíbené hrdiny tak, jak je znají.

Oblíbené tváře se vrací

Marek Taclík

Švehlík a Taclík
Švehlík a Taclík | Zdroj: TV Nova

Vrací se major Oliver Hajn, který povede oddělení. Oliver je sice trochu svérázný, ale vtipný a s plnou hlavou nápadů. Podle herce je Oliver stále stejný, jen má pár kilo navíc a méně vlasů. Jako usedlý pán v letech už moc neběhá.

Oliver a Tomáš (David Švehlík) budou v hlavní dějové lince a seriál se více zaměří i na jejich soukromý život. Do života jim zasáhne rodinná tragédie, která přátele ještě víc propojí. Marek Taclík si pochvaluje, že natáčení ho zase dalo dohromady s Davidem Švehlíkem, protože si velice dobře rozumí pracovně i lidsky, ale kromě natáčení seriálu neměli možnost se v poslední době potkávat.

V seriálu se kvůli pevnému přátelství Oliver rozhodnete pro dost radikální krok, který by mu mohl změnil život.

Taclík také uvedl, že jedna z nejtěžších prací v seriálu je práce s pouty, což se málo ví, a zavtipkoval, že měl asi trochu trénovat doma. Práce kriminalisty mu není úplně cizí, protože tuto práci dělal jeho otec. Sám by se tak ale živit nechtěl.

David Švehlík

David Švehlík
David Švehlík | Zdroj: TV Nova

Kapitán Tomáš Benkovský je zástupcem vedoucího oddělení. Na rozdíl od Olivera má velice uhlazené chování a působí velice civilizovaně. Je také hodně chytrý, zkrátka odborník na svém místě. Poznal, že život představuje zdolávat různá úskalí, která zatím vždy dokázal zvládnout.

David Švehlík si půlroční natáčení nové série pochvaloval. O své postavě prozradil, že došlo ke změnám hlavně v jeho osobním životě.

Ano, je tam poměrně velký posun hlavně co se týče jeho osobního života. Což vnáší do celého příběhu kriminálky úplně jinou dynamiku. Jde o dějovou linku, která se prolíná téměř všemi díly hned od začátku. A mohu prozradit, že půjde o velmi dramatickou zápletku,

láká diváky ke sledování Švehlík.

Jde o rodinnou linku, velmi osobní a dramatickou, která se ale z jeho soukromého života postupně prolne i s detektivní zápletkou.

Helena Dvořáková

Helena Dvořáková
Helena Dvořáková | Zdroj: TV Nova

Sympatická kapitánka Jana Chládková je velice schopná psycholožka a často spíše naslouchá, než aby o sobě moc dávala vědět.  

Herečka Helena Dvořáková vidí svou postavu i kolegy po devíti letech jako ještě sehranější tým, na kterém je vidět léta zkušeností. Přišlo jí, že poslední sérii dotočili teprve nedávno, ne před devíti lety.

O úspěšnosti seriálu má svou teorii:

Myslím, že umíme pracovat s textem. Tím myslím, že nehrajeme jen role, které odvypráví naučený scénář, ale naše postavy umí samy žít. Rádi si text upravujeme, aby byl blízký tomu, koho hrajeme, u mě tedy konkrétně, abych se cítila jako policejní psycholožka.

I Dvořáková se zmínila o příběhu Tomáše Benkovského, který „zamává“ se všemi postavami a prostoupí do všech osobních příběhů.

Michal Novotný

Michal Novotný a Jiří Langmajer
Michal Novotný a Jiří Langmajer | Zdroj: TV Nova

Nadporučík Ruda Uhlíř je analytikem oddělení, který ovšem nesedí jen u počítače, ale pohybuje se i v terénu, aby pomáhal kolegům.

I postava Rudy nabrala pár kilo a také mu narostly vousy. Ruda už trochu dospěl a není naivním mamánkem. Michal Novotný si pochvaluje, že se díky postavě naučil trochu používat klávesnici a myš a ve čtvrté sérii i tablet. V nové sérii má i jednu hodně akční scénu, u které hodně křičí.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text