Jakub Barták slaví dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že představitel Bena Kříže ze ZOO oslaví?

Jakub Barták slaví dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že představitel Bena Kříže ze ZOO oslaví?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Představitel Bena Kříže v seriálu ZOO Kubík Barták se letos v listopadu dočká svých devátých narozenin. Jaké herecké úspěchy již za sebou má a co by chtěl v životě dokázat?

Pokud vám jméno Jakuba Bartáka v herecké branži nic neříká, nebojte se – za pár let o něm jistě budete slýchat mnohem častěji. Kubovi je totiž teprve 8 let a dá se říci, že má kariéru teprve před sebou. Už nyní se však stihl zapsat do povědomí diváků TV Prima, potažmo seriálu ZOO, kde ztvárňuje postavu Bena Kříže, syna soudce Kříže v podání Roberta Urbana.

Co se týče dosavadních životních úspěchů, je trochu zcestné tuto část Jakubovy tvorby aktuálně hodnotit. Chlapci ale nelze odepřít snaha a ambice objevovat se v celé řadě filmových snímků i seriálových pořadů, které se v současnosti natáčejí. Možná budete sami překvapeni, kde jste již Kubíka mohli vidět.

Kuba se natáčení věnuje už od svých tří let. Nejprve viděl inspiraci ve své sestře, která točila, takže se rozhodl taktéž se věnovat hraní před kamerou. Přes agenturu se mu pak podařilo prosadit se ve filmovém průmyslu již v útlém věku. Kromě ZOO se Jakub Barták objevil i dalších dvou seriálech z produkce TV Prima, a sice sérií Slunečná a Dvojka na zabití. Z filmové tvorby si pak zahrál ve snímcích Anatomie zrady a Přání Ježíškovi. V letošním roce bychom jej pak měli mít možnost vidět ještě ve filmu Krakonošovo tajemství a za rok nás překvapí v rodinné komedii Přání k narozeninám. I přes to, že je Kubovi teprve osm, se tedy snaží svůj profesní život nastartovat s pílí a odhodláním sobě vlastním. 

Diváci ZOO mají Jakuba a jeho postavu Bena za poměrně vykutáleného raubíře, který spolu se svou sestrou Sofií (v podání Adélky Hesové) v seriálu vymýšlí nejrůznější vtípky, pastičky a legrácky, kterými vytáčí nejen svého otce, ale také chůvu Viky, hospodyni Ilonku či další postavy. Je takový Kuba i v reálu?

Ve skutečném životě byste jej na zlobidlo pravděpodobně netipovali. S Adélkou Hesovou se z nich mimo natáčení navíc stali kamarádi a společné natáčení je velice baví. Oba si velmi oblíbili své herecké kolegy v seriálu ZOO, zejména Evu Burešovou, Terezu Brodskou a Roberta Urbana

Kuba se ve volném čase mimo hraní věnuje aktivně sportu. Pochází totiž z rodiny profesionálních házenkářů – jeho děda i táta totiž vynikali právě v tomto sportovním odvětví a Jakub se snaží přenášet odkaz své rodiny i dál. Jeho maminka je na něj již nyní náležitě hrdá a obdivuje jeho talent před kamerou i mimo ni. Dá se tak očekávat, že z malého Kubíka vyroste buď profesionální sportovec nebo úspěšný herec. Kdoví, co přinese budoucnost.

Není jisté, jaký osud čeká Jakubovu postavu Bena Kříže v ZOO. S odchodem Burešové a Urbana se dá čekat, že i děti budou muset z děje pryč. O osud Kuby Bartáka na stříbrném plátně i na televizních obrazovkách však není třeba mít obavy – již nyní dokazuje, že se v branži neztratí, a až 10. listopadu oslaví své 9. narozeniny, jistě bude jedním z jeho přání pokračovat v sérii úspěchů, kterých již stihnul v kariéře dostáhnout. My věříme, že se jeho tužby jistě vyplní, a přejeme mu všechno nejlepší!

Zdroje článku: