Skotský bouřlivák s právnickým vzděláním Gerard Butler na Netflixu

Skotský bouřlivák s právnickým vzděláním Gerard Butler na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Skot, který se část dospělosti utápěl v alkoholu a byl kvůli nespolehlivosti vyhozený z právnické kanceláře, se rozhodl, že se proslaví a shodou okolností se potkal s bývalým spolužákem, který dělal u filmu. I taková může být cesta do herecké branže.

Dokonalá loupež

  • Akčňák z roku 2018 se dostal na Netflixu do TOP 10.

Pokud je Gerard Butler často označovaný jako herec těch lepších filmů z kategorie B, pak tady to rozhodně neplatí. Dokonalá loupež je rozhodně film z kategorie A a jedno z nejlepších představení, kde si dvaapadesátiletý Skot zahrál.

Dokonalá loupež je pravá špinavá krimi s drsnými policajty. Záporňáci jsou hrdlořezové na první pohled a nechybí jim instinkt darebáků, kteří jsou vždy o krok napřed před policií. A jde o smělou akci. Cílem je Federální rezerva v Los Angeles a bankovky, které jsou určeny k odstranění z oběhu.

Film režíroval a produkoval Christian Gudegast a přípravy trvaly 14 let. Už v roce, kdy se začal natáčet, bylo oznámeno pokračování. To se objeví příští rok. Opět si v něm zahraje Butler.

Na Netflixu si můžete najít i další filmy s tímto oblíbeným hercem. Nedávno jsme vám psali o filmu Greenland: Poslední úkryt o obrovské kometě řítící se k Zemi.

V nabídce je ještě: Pád anděla z roku 2019, kde si zahrál Morgan Freeman amerického prezidenta. Butler je agent tajné služby a jeho ochránce. V podobném stylu je i Pád Londýna z roku 2016 a Pád Bílého domu z roku 2013.

Z úplně jiného soudku je film Bohové Egypta z roku 2016. Film je známý především tím, že vzbudil nevoli části amerického publika, protože tvůrci se rozhodli obsadit většinu rolí na základě castingů a nevybrali dostatečné množství herců tmavé pleti. Režisér Alex Proyas se za to dokonce dodatečně omluvil. I to je tvář současného Hollywoodu.

Absurdita vyvrcholila v digitálním přebarvení jednoho z pouštních hadů ze světlé barvy na černou. Tato dodatečná úprava byla finančně velice náročná. Přestože je film o egyptském božstvu, nehraje v něm žádný egyptský herec a dokonce se ani nikdo nad touto skutečností nepohoršil.

Kromě Butlera si ve filmu zahrál i Nikolaj Coster-Waldau známý jako Jamie Lannister nebo králokat ze Hry o trůny.

Zdroj: