Očekávaný film Karel v kinech rozplakal i Leoše Mareše

Očekávaný film Karel v kinech rozplakal i Leoše Mareše
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Chvíli po smrti pěvecké legendy Karla Gotta přišla od rodiny zpráva, že se o jeho životě natáčel dokument, co brzy přijde do kin. Tato informace potěšila nejen ty největší fanoušky, ale snad celou českou zemi, jelikož zpěvák byl opravdovým miláčkem všech.

Film Karel je konečně v kinech a můžete se těšit na zajímavé postřehy z jeho života, i chvíle naprostého dojetí.

Film Karel se natáčel už od roku 2018

Přestože slavný zpěvák Karel Gott zemřel 1. října 2019, dokument a pozdější film se začal natáčet už 22. října 2018. V té době byl zpěvák již nemocný a věděl, že skrze kameru může předat ještě spoustu své energie, pozitivního myšlení a vzpomínky. Natáčení se zhostila Olga Malířová Špátová, která již v roce 2009 natočila televizní dokument Fenomén Karel.

Ve filmu můžete vidět záběry ze setkání s fanoušky, chvíle pohody na milované chalupě s rodinou nebo přípravy na koncert. Kamery se perfektně zhostil Jan Malíř, který vnesl do dokumentu nový nádech a dodal mu tak na absolutní autentičnosti.

Ve filmu nechybí ani úplný závěr zpěvákova života

Film měl být uveden do kin již v roce 2019, na 80. narozeniny Karla Gotta. Jeho přání se však změnilo, jelikož zpěvák chtěl v natáčení pokračovat a zaznamenat tak i jedny z posledních dní. Proto byla premiéra filmu posunuta na rok 2020, která se však kvůli pandemii musela přesunout až na 7. října 2021. Zpěvák se premiéry filmu nedožil.

Krásné vzpomínky a záběry z mládí i pozdějšího věku zpěváka vás dostanou do nostalgické nálady. Tyto pocity však okamžitě vystřídají pocity dojetí v samotném závěru filmu, kde Karel Gott mluví o svém životě již velmi unavený a zesláblý.

Záběry z pohřbu i snímky květin a svíček v plné ulici před vilou Bertramka rozpláčou snad úplně každého diváka.

To, že film dojal i slavné české osobnosti, dokazuje například prohlášení Leoše Mareše na jeho Instagramu: „Ještě nikdy jsem v kině tolik nebrečel. Až mi pán, vedle mě sedící, poklepal na rameno a podal mi kapesníky, které mu podala jeho přítelkyně. Tohle jsem ještě nezažil!“

 

Zdroj: