Fešák Šimon Bilina jako Haďák ze seriálu ZOO to umí s hady, ale na Sid si netroufá. Pochlapí se konečně?

Fešák Šimon Bilina jako Haďák ze seriálu ZOO to umí s hady, ale na Sid si netroufá. Pochlapí se konečně?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálu hraje sedmadvacetiletý herec jednu z nejzajímavějších mužských rolí, ale divačky seriálu často trochu zlobí svým přístupem k mladé Sid, která je z jeho chování často úplně zmatená a vůbec neví, co si má o věčně zamračeném fešákovi myslet.

Když dostal mladý herec z Příbrami nabídku na velkou roli v seriálu, tak si povyskočil a vzal to jako velké privilegium v této době mít možnost pracovat na tak velkém projektu, jakým ZOO je. Takových hereckých příležitostí podle jeho názoru není moc, a navíc právě role v projektu se zvířaty je pro něj naprosto dokonalá.

V roli ošetřovatele se stará hlavně o hady, odtud také plyne jeho přezdívka Haďák. Přestože mnoha lidem hadi vadí, Šimon k nim má velice blízký vztah a tvrdí, že se od nich lidé mohou učit upřímnosti a čistotě. Podle Šimona by lidé měli prozkoumat, odkud se v nich bere strach z hadů, protože jde o zvíře, které není útočné a nechce člověku ubližovat. Pokud už zaútočí, je to vždy jen gesto obrany, když se cítí být v ohrožení.

Bere jako velkou výsadu, že se s hady může často potkávat a dozvědět se o nic celou řadu zajímavostí.

„Zvířata vás nesoudí, nepředávají vám pocity a žijí s vámi v míru. Navíc hadi v sobě mají nebezpečnost, ale když je člověk pochopí, je to úplně jinak,“ zmínil se o svém vztahu k plazům herec pro Blesk.

S postavou Adama mladý herec poznává také poprvé v životě opravdovou popularitu, kdy ho lidé zastavují na ulicích a je to pro něj příjemné, když jim může přinést na chvíli iluzi, že potkali seriálovou postavu, kterou mají rádi.

Adam a Sid, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Bilina má všechny předpoklady k tomu, aby se z něj stal úspěšný herec a hudebník. To má dokonce po předcích v genech. Jeden z jeho pradědečků byl dramatik a režisér a další skladatel a hudebník. Navíc má atraktivní vzhled, který určitě oceňují hlavně divačky seriálu ZOO. A někde v jeho žilách koluje i francouzská krev po předcích.

Mladý herec má za sebou role ve studentských filmech a objevil se v menších rolích v několika českých seriálech (Odznak Vysočina, Šéfka, Specialisté) Leckomu může být jeho obličej povědomý a je to určitě kvůli působení ve více než padesáti reklamách (Pilsner Urquell, Jakobs, Coca-Cola, Baťa, Notino, Zonky atd.)

V roli drsného Adama s minulostí vojáka a veterána z Afganistánu se Šimon nemusí bát, že by byl v seriálu zapomenut. Jen by už konečně seriálový Adam měl nějakým způsobem prozřít a všimnout si, že Sid by pro něj i dýchala. Je z něj chudinka celá zmatená, protože když už to vypadá, že se mladý ošetřovatel konečně pochlapí, tak se nečekaně stáhne zpět a uzavře se do sebe. Vypadá to však nadějně a v podzimních dílech by to mohlo konečně přijít.

Zdroje článku: