Jitka Farská z Ulice je v seriálu od jeho úplného začátku

Jitka Farská z Ulice je v seriálu od jeho úplného začátku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdybyste se herců chtěli zeptat na nějaké detaily ohledně natáčení Ulice, určitě se zeptejte Ilony Svobodové, která v Ulici účinkuje už od samého začátku seriálu jako Jitka Farská. Jaká témata jí role přihrála?

Jitka Farská se v Ulici potýká s nevěrou

Jitka Farská se v Ulici objevuje od samotného začátku seriálu, a hlavně divačky s její rolí velmi sympatizují. Jitka Farská má totiž nelehkou úlohu – trpí nevěru svého manžela Oldy Farského, kterého v Ulici ztvárňuje Ondřej Pavelka. Ten je majitelem fitcentra, do kterého chodí krásné ženy a on nemá sílu odolat a téměř vždy nějaké podlehne. Napjatá atmosféra mezi manžely se podepisuje také na jejich dcerách Monice a Lídě.

Jitka Farská je bezesporu kladnou rolí a v jejich charakteristických rysech se mnozí najdou. Je to hlavně maminka dvou dospívajících dcer s velmi reálným pohledem na život. Jitka Farská pracuje jako manikérka, a proto o kolegyně a kamarádky nemá nouzi. Jitka Farská nevyhledává konflikty a s většinou postav vychází velmi dobře.

Téma nevěry u Farských opravdu rezonuje. Jitka za to manžela nesnáší, přesto nemá sílu tohle trápení ukončit a rozbít rodinu.

V období, kdy kromě jiného řeší dospívání svých dcer Jitka otěhotní a čeká chlapečka Jeníčka. Ten je pro Jitku symbolem změny a začátku. Tajně doufá, že díky novému přírůstku do rodiny dostane Olda rozum a se zálety přestane. Takovou cestu však scénáristé nezvolili a nechají postavu Jitky potratit. Jitka se hroutí a manželská krize eskaluje.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jitka Farská z Ulice obětí stalkingu

Zdálo by se, že po nevěrách a potratu už Jitka Farská nemůže seriálu nabídnout větší téma. Opak byl pravdou. Do života Jitky Farské na nějakou dobu vstoupil její bývalý přítel Vladimír Kukačka, kterého si v Ulici zahrál Pavel Rímský. Jitka se s Kukačkou začíná čím dál tím více sbližovat a opouští svého manžela Oldu, kvůli kterému jí na srdci zůstaly velké šrámy. Nějakou dobu s Kukačkou žije, ale její rodině se to příliš nelíbí. Jakoby to s Kukačkou ani nebyla Jitka. Podstatný nesoulad ve vztahu s Kukačkou později zjišťuje také Jitka a rozchází se s ním. To se však Kukačkovi nelíbí a začíná Jitku obtěžovat zprávami, telefonáty, dokonce ji proti její vůli dále vyhledává.

V Ulici tedy rezonuje téma stalkingu, které je divácky velmi přitažlivé. Ostatně stát se to může každému z nás. Dějová linka Jitky Farské s Vladimírem Kukačkou nakonec končí jejím únosem. Jitce se však daří uniknout a Kukačka je zatčen.

Jitka Farská se z únosu ještě dlouho vzpamatovává a postupně si znovu hledá cestu ke svému manželovi.

Jitka Farská dnes pořád hraje v Ulici

Jitka Farská v podání herečky Ilony Svobodové se v Ulici objevuje od úplného začátku. Vídat ji v seriálu můžete i aktuálně, konkrétně v salonu společně s Veronikou Maléřovou (tu hraje Hana Holišová) a s Ivou Klímovou (Hana Baroňová). Protože je však Ilona Svobodová v realitě mnohem akčnější ženou, než je Jitka Farská, vídat ji můžete v mnoha dalších projektech.