Drbárna ze ZOO: Martin Preiss, který je očekávaným zpestřením seriálu ZOO, má za sebou drsnou životní zkušenost

Drbárna ze ZOO: Martin Preiss, který je očekávaným zpestřením seriálu ZOO, má za sebou drsnou životní zkušenost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Potomek krásné a talentované Jany Preissové a charismatického Viktora Preisse to neměl v branži už od začátku jednoduché. Se stínem slavných a uznávaných rodičů to je v herecké branži spíše složitější než na vlně protekce, jak se často říká.

A zatěžkávací zkouškou musela projít i Martina, manželka herce, kterou znáte z oblíbených seriálů jako Slunečná nebo Anatomie života. Jejich vztah nebyl snadný už od začátku, protože když se do sebe zamilovali, oba byli zadaní.

Manželka Martina

Martina pocházela ze Znojma a žila si bezstarostným životem. Po pedagogické škole to zkusila na JAMU a vyšlo to. Brzy si našla staršího partnera Romana Válka, který byl dirigentem. Vše fungovalo až do okamžiku, kdy získala cenu Thálie a přišly nové příležitosti v Praze. Manžel ji sice následoval, ale kvůli práci musel trávit hodně času na Moravě a po dvou letech si Martina všimla trochu namyšleného kolegy z Národního divadla. Aniž by chtěla, nakonec se zamilovala.

Martin Preiss
Martin Preiss | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Martinova složitá cesta životem

Martin se stal hercem proti vůli rodičů. Dobře věděli, co profese obnáší a pro syna chtěli něco stabilnějšího a klidnějšího. Martin sice ze začátku studoval jazyky a cestoval, ale svému osudu neunikl a na DAMU se nakonec přihlásil, když se nedostal na studium anglistiky. Ve třetím ročníku školu přerušil. Nakonec se ale vrátil a školu dokončil.

Se slávou rodičů se musel vyrovnat už jako dítě. Všichni je znali, nikdy nebyli jen obyčejnou rodinou. V pubertě chodil za nimi a předstíral, že k nim nepatří. Ve škole byl pod drobnohledem. Bude to talent? To v něm vyvolávalo pocit méněcennosti, a přestože talent měl, nedokázal ho prodat. Ve filmu se mu, na rozdíl od rodičů, nikdy moc nedařilo, ale vynahradil si to v divadle.

Rodinný život začal s dívkou, kterou poznal už na gymnáziu a narodila se jim holčička. Jenže potom potkal Martinu a bylo všechno jinak. Stejně jako jeho budoucí žena musel situaci vyřešit tak, aby nadělal co nejmenší škody. Trvalo mu to o tři roky déle než Martině.

Proti rozvodu byla i Jana Preissová, která sama pochází z rozvedené rodiny a nechtěla, aby její syn tímto způsobem ochudil svou dceru o rodinu. Ještě dlouho poté rodiče novou partnerku nepřijali.

To však mladému páru nebránilo v narození Matouše. Následovala veselka a druhý syn Šimon. Jenže šťastná rodinná idylka se nekonala. U Martina se stále častěji začaly objevovat deprese. Stav se zhoršil, když mu v Národním divadle nebyla prodloužená smlouva. Jako mnoho herců se vrhl na podnikání a pořídil si vinotéku. Ta však neprosperovala a víno se pro něj stalo lékem na všechny starosti. K alkoholu se přidaly prášky na spaní a rodinné peklo.

Tam, kde by mnoho žen uteklo, Martina se rozhodla zatnout zuby a věřila, že těžké období překonají. Nechtěla děti připravit o rodinu. Situace se však doma stupňovala a jednou při manželské hádce svému muži řekla, ať se jde třeba oběsit. A on šel. Naštěstí zavolala na policii a případ sice krmil pár dnů bulvár, ale její manžel to přežil.

Nakonec se konečně celá rodina semkla a s pomocí lékařů a podpory se Martin Preiss postavil znovu na nohy. Pomalu se vrátil i k herectví.

Zdroje článku: