Doktoři z Počátků jsou spin-offem seriálu Ordinace v růžové zahradě

Doktoři z Počátků jsou spin-offem seriálu Ordinace v růžové zahradě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nikomu, kdo zahlédl byť i jen kousek seriálu Doktoři z Počátků, nemohla ujít ta nápadná podobnost. A je tomu skutečně tak. Tento seriál je volným pokračováním populárního seriálu TV Nova Ordinace v růžové zahradě 2.

Spin-off, tedy volné pokračování nějakého seriálu, využívající některou z jeho populárních postav, je ve světě velmi oblíbeným způsobem, jak natočit něco nového a nechat přitom divákům jejich milované hrdiny.

Bývá to sázka na jistotu a stejně tomu bylo i u seriálu Doktoři z Počátků, který se díky svému populárnímu předchůdci (tedy Ordinaci v růžové zahradě) hned dostal mezi nejsledovanější v Česku. Tvůrci seriálu vybírali dokonce mezi deseti oblíbenými postavami z Ordinace, až nakonec našli tu pravou, které stvořili její vlastní svět.

V hlavní roli doktor Kovář

Ordinací v růžové zahradě prošlo neskutečné množství herců a hereček v rolích sestřiček, lékařů a lékařek. Seriál se stal tak neskutečně populárním, že se dočkal osmnácti řad a více než 1 200 dílů, přičemž dodnes pokračuje na placené streamovací platformě Voyo.

Někteří diváci už ale byli přesycení a přestávali Ordinaci v růžové zahradě sledovat, a tak se její tvůrci rozhodli pro zajímavé osvěžení – natočili úplně nový seriál, v němž si hlavní roli střihl Martin Stránský jakožto doktor Ota Kovář známý z Ordinace v růžové zahradě 2. A o divácký úspěch bylo rázem postaráno.

Ota Kovář (Martin Stránský), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vesnický seriál

Seriály a filmy odehrávající ve vesnickém prostředí jsou u českých diváků oblíbené už desítky let. A doktorské seriály tuzemské obecenstvo doslova miluje. Doktoři z Počátků tohle všechno dokázali skloubit a v pěti řadách a celkem 136 dílech přinášeli po tři roky vtipné, smutné, napínavé i melancholické momenty, pro které si je televizní publikum oblíbilo.

Seriál necílil na náročného diváka, ale nabízel pohodu a odpočinek u obrazovky, což je to, co většina lidí večer vyhledává.