Patrick Swayze by oslavil 68 let. Hezoun, který nenechal Baby sedět v koutě, byl týrán vlastní matkou i ženou

Patrick Swayze by oslavil 68 let. Hezoun, který nenechal Baby sedět v koutě, byl týrán vlastní matkou i ženou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Patrick Swayze se proslavil Hříšným tancem. Písně i hlášky z tohoto filmu se staly legendární a nad romantickým příběhem pláče už několik generací žen a dívek. Jaký byl Patrick ve skutečnosti?

Zkušenosti s filmem měl už před Hříšným tancem, nicméně až tahle taneční romantika ho vystřelila na vrchol slávy. Získat roli přitom pro něj nebylo vůbec těžké – jeho maminka byla totiž profesionální tanečnice a díky ní se tanci věnoval od dětství. Tanec posléze studoval i na baletních školách. Ve filmu se kvůli věrohodnosti naopak musel krotit a nemohl tančit naplno, protože by byl až příliš dobrý. Jeho maminka později jeho taneční výkon ve filmu zkritizovala.

 

Partnerkou Swayzeyho původně měla být Sarah Jessica Parker, nicméně neměla dostatečnou taneční průpravu a tak roli Baby dostala Jennifer Grey. Z téhle volby ale Patrick nadšený nebyl, Grey se podle něj chovala neprofesionálně a při jakékoliv kritice se prý hystericky rozplakala. Navíc Patrickovi vadilo, že není zdaleka tak dobrá tanečnice jako on a nebyl nadšený ani z výškového rozdílu. Na plátně ale jejich milostný vztah působí velmi uvěřitelně a chemie mezi nimi bere divákovi dech.

 

Čtěte také: Hříšný tanec: Perličky ze zákulisí nejromantičtější muzikálové klasiky!

 

Své matce je sice Swayze vděčný za taneční průpravu, nicméně podle jeho manželky Lisy ho v dětství týrala. Sama prý v dětství byla týraná svojí matkou a tak si tento vzorec chování přenesla i do vztahu se synem. Týrání přestalo až v Patrickových osmnácti letech, kdy se ho zastal jeho otec. Vztah Patricka a matky se pak v průběhu let výrazně zlepšil. Nicméně tuto informaci zveřejnila manželka až po Patrickově smrti a on tak nedostal možnost se k ní jakkoliv vyjádřit.

 

Stejně tak Lisa tvrdila, že manžel byl údajně alkoholik a ona kvůli tomu mnohokrát musela utíkat z domova, někdy i uprostřed noci. Za střízliva měl zlatou povahu, ale když se napil, změnil se a byl schopen snadno ublížit nejen zvířeti, ale i člověku. Manželka se nakonec rozhodla odstěhovat definitivně a až to zastavilo Patrickovo pití a zachránilo jeho manželství. Je však otázkou, co je na těchto obviněních pravdy. Podle rodinného přítele to byla naopak Lisa, kdo nešel pro ránu daleko, manžela prý bila a navíc podváděla a to dokonce i v době, kdy už byl nemocný. Neváhala na několik hodin opustit dům a nechat zesláblého a nemocného muže napospas, aniž by komukoliv řekla, kde je nebo co dělá. Dva měsíce před manželovou smrtí zakázala návštěvy všem přátelům i příbuzným, včetně Patrickovy matky.

 

Patricku Swayzemu byla rakovina diagnostikována v roce 2008 a o rok později nemoci podlehl. Vdova se znovu provdala v roce 2014 po dvouleté známosti.