Dětští herci ze seriálu Zoo: Jak si navzájem sedli, jak se k rolím dostali a co na jejich kariéru říkají rodiče?

Dětští herci ze seriálu Zoo: Jak si navzájem sedli, jak se k rolím dostali a co na jejich kariéru říkají rodiče?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový seriál Zoo se těší velkému úspěchu a do popředí začínají vystupovat i jeho herecké hvězdy. Za zmínku proto stojí i dětští herci, kteří i přes jejich nízký věk často ani zdaleka nejsou hereckými nováčky. Podívejte se, co říkají na natáčení seriálu.

Adéla Hesová

Adélka v seriálu hraje postavu Sofie, dceru soudce Kříže. Se svým bráškou Benem, kterého hraje Jakub Barták, v seriálu vymýšlejí všelijaké lumpárny a umí vždy nějakým trikem dosáhnout přesně toho, co chtějí. Ve skutečnosti jsou ale oba malí herci hezky vychovaní a dalo by se říct, že i hodně zkušení. Vzájemně si navíc opravdu sedli a stali se takovými kamarády, že byste ani neřekli, že se seznámili až při natáčení.

Adélce je teprve šest let, ale i tak nějakou tu hereckou praxi má. Hraje totiž v muzikálu Ostrov pokladů v pražském divadle Broadway. Navíc ráda zpívá a tančí, takže v muzikálu se dokáže skutečně vyřádit. Zpívá také své vlastní písničky, které společně s roztomilými videoklipy prezentuje na svém YouTube kanále. Hudbu a texty k písním jí pomohla složit maminka Mirka Hesová. Tanci se Adélka věnuje profesionálně, je totiž mistryní ČR v hip hopu.

Roli Sofie získala malá herečka díky castingu a kamerovým zkouškám, kde ji vybrali z několika uchazeček. Texty se prý učí s lehkostí, i když jde o její první seriálovou roli. Prý si je čte s maminkou, takže spolu všechno hravě zvládnou. I když je natáčení až čtyřikrát týdně, daří se jí to zatím skloubit i se školou. Učitelé a spolužáci jsou oběma dětským hercům navíc velkou oporou, takže jim ve škole vyjdou vstříc, když je to jen trochu možné. 

Jakub Barták

Kubík hraje v Zoo Bena, rošťáckého brášku Sofie. Je mu už osm a má za sebou mnoho hereckých zkušeností. Do seriálu ho vybrali přes agenturu, takže ani nemusel chodit na konkurz. Před kamerou je zvyklý stát už od svých tří let a objevil se už v několika seriálech a filmech. Mezi nimi je například seriál Slunečná nebo romantická komedie Přání Ježíškovi.

Texty proto zvládá levou zadní a ještě přiznává, že ve Slunečné jich měl o něco víc než v Zoo. Rodina ho také podporuje a společně prý seriál pravidelně sledují.

„U nás doma vždy rozložíme gauč, dáme spát malého brášku, připravíme si popcorn a koukáme,“ prozradil šikovný herec pro web Náš region.

I když toho občas se školou a natáčením má až nad hlavu, je také zapáleným sportovcem. Rád totiž hraje házenou, které se věnoval už jeho děda a tatínek. V budoucnu by proto chtěl zůstat jak u ní, tak u herectví.

Jan Bartoloměj Barták

V seriálu si menší roli zahrál také Kubův mladší bráška Honzík. Ten ztvárnil dvouletého Matěje, syna Vojty Rokla. Toho v seriálu jeho strýček Marek tajně seznamuje s jeho babičkou, ředitelkou zoo, se kterou Vojta kvůli dlouholeté křivdě několik let ani nepromluvil.

Jde o Honzíkův první televizní počin, tak doufejme, že ho ještě někde uvidíme, až trochu povyroste. Možná to bude i po boku slavného staršího brášky.

Zdroje článku: