ZOO: Soudcova matka Danuše je stále nespokojená

ZOO: Soudcova matka Danuše je stále nespokojená
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na první pohled by se mohla Petrova matka ze seriálu ZOO zdát jako skvělá ženská, která ví, co je pro jejího syna nejlepší. Petrovi ráda vypomůže a svá dvě vnoučata Bena a Sofii opravdu miluje a ráda se jim věnuje. Proč je ale věčně nespokojená a Petr má co dělat, aby ji potěšil? Jak zajistit, aby byla Danuše konečně spokojená?

Vždy vědět, co lidé okolo potřebují a co si ve skutečnosti přejí, je perfektní vlastnost. Anebo ne? Přesně takovou má i Danuše Křížová a nebojí se jí využívat. Roky byla Danuše spíše tichou pozorovatelkou a do vztahů syna se nepletla. Proč by měla? Jeho první žena se k Petrovi výborně hodila a měli spolu krásné manželství s dětmi Benem a Sofií. Když po její tragické smrti Petr našel partnerku v Markétě, Danuše sice nadšená nebyla, ale brala Markétu pouze jako krátkou známost, která Petrovi dlouho nevydrží, a nechtěla ho odradit od vztahů po jeho ovdovění.

Když ale Petr s Markétou uvažuje i o dalším kroku v jeho vztahu a chce Markétu požádat o ruku, Danuše se už nehodlá držet zpátky. Rozhodne se začít Petrovi motat do života a radit mu, co by měl dělat. Může se to zdát jako výborná věc, ale jedna věc je nabídnutí rady, druhá je domlouvání různých intrik za synovými zády, ať se syn chová sebevíc hloupě. Takové chování se k ctihodné soudkyni úplně nehodí a někdy je Danušiných rad a taktik „až příliš“.

Danuše se navíc začíná v posledních dílech seriálu ZOO jevit jako věčně nespokojená matka. Petra neustále kritizuje za to, jaký je, a v jednom díle seriálu se mu dokonce ironicky omlouvá za to, že jej vychovala špatně a kvůli její výchově má problémy ve vztahové oblasti. Proslov nakonec zakončí tím, že v tomto je Petr hlavně po jeho otci (v seriálu vůbec nevíme, o koho se jedná).

Jednou se snaží rýt do Petra, aby si konečně všiml, že „ta pravá“ pracuje přímo v jeho domácnosti, ale způsobí akorát to, že Petr začne hledat místo Viky ženu na trvalý vztah. Když mu Danuše na rovinu řekne, že všechny body jeho seznamu „dokonalé manželky“ splňuje Viky, ten vůbec nepochopí, že myslí, že by měl Viky třeba někam pozvat. Danuše tedy místo Petra začne tlačit na Viky, aby dohlédla na to, že se společné rande ve čtyřech nepovede a Petr se nezamiluje do jiné ženy. Zdá se neuvěřitelné, že Danuši připadá v pořádku takto Viky úkolovat, aby hlídala jejího syna jako malé dítě.

Co by vlastně udělalo Danuši radost? Nutno říci, že Danuše všechny své snahy myslí dobře a Petrovi ublížit nechce. Její snahou je, aby syn žil spokojeně a jeho děti byly šťastné. Nesnaží se mu dělat zle a zdá se, že ho nejspíše stále vidí jako malé a ve vztahové oblasti úplně neschopné dítě, které vychovávala, a proto se mu snaží stále zasahovat do života. Jak by ale reagoval soudce, kdyby zjistil, jaké kličky mu vymýšlí jeho máma za zády? Bude dále zasahovat do vztahu Petra a Viky?

Zdroj článku:
  • Autorský text