Chandler Bing si prožil krátkou epizodku s Julii Roberts nejen v seriálu Přátelé a zkoušel to i na Jennifer Aniston

Chandler Bing si prožil krátkou epizodku s Julii Roberts nejen v seriálu Přátelé a zkoušel to i na Jennifer Aniston
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vlastně to byl on, kdo hollywoodskou hvězdu do seriálu Přátelé přivedl, což vzbudilo poměrně velký rozruch. Roberts si role velice pečlivě vybírala a nikdo nečekal, že by na epizodní seriálovou roli kývla. Matthew Perry měl však pro „Pretty Women“ neodolatelné kouzlo.

Dnes se Matthew Perry občas objevuje na fotkách jako zanedbaný bezdomovec, ale údajně je jeho život na dobré cestě, poté co se roky potýkal se závislostí na lécích a alkoholu. Svůj život zachytil v knize, kde zavzpomínal i na období, kdy držel v náručí nejžádanější herečku Ameriky.

Přilákat Julii do druhé série seriálu pro něj nebylo nijak složité, protože spolu v té době chodili. Jejich vztah trval půl roku, než dal seriálový Chendler Bing krásce s oslňujícím úsměvem kopačky (v dubnu 1996). Udělal to proto, že se v té době už začal potýkat se závislostí a měl panický strach, že ho pustí k vodě ona. Nepřipadal si pro ni dost dobrý a ona byla v jeho očích krásná a geniální. Vyřešil to tedy po svém.

V knize zavzpomínal i na začátky jejich vztahu. Námluvy začaly faxem v roce 1995. Oba měli v té době dny plné dny natáčení, ona točila Všichni říkají: Miluji tě a on Přátele. Přesto si našli čas a posílali si denně desítky faxů. Perry popsal, jak sedával u faxu a pozoroval, jak se papír posunuje a odhaluje její další dopis. Často utíkal i z večírků, kde byl v obležení krásných žen, jen aby mohl pokračovat ve svém faxovém namlouvání.

Zamiloval se až po uši. Přišlo mu, že je Julie na světě jen proto, aby se usmívala.

Způsob, jakým spojovala věty, jak viděla svět, jak vyjadřovala své jedinečné myšlenky, to vše bylo tak podmanivé,

 dodal.

Nakonec si přece jen dodali odvahu a vyměnili se telefonní čísla. První hovor trval více než pět hodin.

Potom už bylo jasné, že nemohou přestat, a tak se konečně sešli. Na Silvestra 1995 se ukázali jako pár.

Randit s Julií Roberts pro mě bylo příliš. Neustále jsem si byl jistý, že se se mnou rozejde. Takže místo toho, abych čelil nevyhnutelné agónii z její ztráty, rozešel jsem se s krásnou a skvělou Julií Roberts já.

Ve svých pamětech Matthew Perry také přiznal, že chtěl zbalit Jennifer Anistot ještě předtím, než spolu začali natáčet slavný seriál. Seznámili se díky přátelům a moc se mu líbila. Navíc měl pocit, že sympatie jsou vzájemné. Když potom zjistil, že jsou oba v obsazení Přátel, radostně ji volal, ale ona jeho radost moc nesdílela a když ji pozval na rande, řekla mu, že to není dobrý nápad. Navrhla mu však, že by se mohli poznat a být dobří přátelé.

MATTHEW PERRY & JENNIFER ANISTON
MATTHEW PERRY & JENNIFER ANISTON | Zdroj: Featureflash / Shutterstock

Perry přiznal, že se mu však líbila příliš a uvědomil si to hned na začátku natáčení. Také mu došlo, že dostal tu nejlepší práci, kterou mu Hollywood mohl nabídnout a že se musí soustředit hlavně na ni. Z počátku měl sice už při pozdravu s Aniston trapný pocit a při každém pohledu přemýšlel, jak dlouho se na ni může dívat, aby nebyl za hlupáka, ale jak šel čas, tak se s tím srovnal.

Aniston musela být opravdu okouzlující, protože Perry nebyl jediný, kdo kolem ní kroužil. Líbila se i Davidovi Schwimmerovi (Ross) a tam nebyla Aniston tak odtažitá. Jak přiznali v dokumentu z roku 2021, moc nechybělo k tomu, aby měli tajný románek. Jenže vždy měl jeden z nich vztah, a tak tuto hranici nepřekročili. Zůstalo tak jen u toho, že si občas během přestávek v natáčení zdřímli společně na gauči.

Zdroje článku: