Četník v New Yorku: Cruchotova dcera před kamerou nezestárla a před popularitou se schovávala

Četník v New Yorku: Cruchotova dcera před kamerou nezestárla a před popularitou se schovávala
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ještě před uvedením prvního filmu o četnících si režisér Jean Girault a představitel hlavní role Louis de Funès začali plánovat pokračování četnického dobrodružství. To ještě neměli ani tušení, jak moc úspěšný první film bude.

Pro Funèse přišel roku 1965 „rok hojnosti“ – natočil hned 3 kasovní trháky (Smolař – 11,7 milionů diváků v kinech, Četník v New Yorku – 5,5 milionu diváků a Fantomas se zlobí – 4,2 milionu diváků).

S mnohem větším rozpočtem se štáb mohl vydat natáčet na druhou stranu Atlantiku, což nebylo pro mainstreamový francouzský film té doby běžné. Natáčení přineslo produkci celou řadu problémů, nejvíce na natáčení lokačních sekvencí v New Yorku chyběl Jean Lefebvre, což fanoušci herce moc nechápali. Na druhou stranu dostal mnohem větší prostor Michel Galabru a spolu s Funèsem vytvořili efektní komickou dvojici.

Celkově však kritika zhodnotila film jako méně povedený, než byl jeho předchůdce. Chybělo více brilantních dialogů a ve filmu se až moc běhalo.

Velkou pozornost na sebe v obou filmech strhla Cruchotova dcera Nicole, kterou vychoval sám. Ve druhém filmu se jako černý pasažér vydala tajně do New Yorku a nebohému otci způsobila řadu problémů. Aby se Nicole dostala do Ameriky, vydávala se za sirotka bez peněz, co hledá svobodný život. Náhodou narazila na novináře, kterému se její smyšlený životní příběh líbil a udělal z ní celebritu.

Nezbednou dceru si zahrála Pařížanka Geneviève Grad, která oslaví v červenci osmdesáté narozeniny. Geneviève na filmovém plátně nezestárla. Jejím snem bylo stát se tanečnicí, ale jen ze zvědavosti se v patnácti letech účastnila konkurzu na roli dospívající problémové dívky. Roli nedostala, ale s okouzlujícím vzhledem padla do oka jiným tvůrcům, kteří jí nabídli roli ve filmu Un soir sur la plaga, který byl jejím filmovým křestem. Další herecké příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat.

Úspěšná herečka se dokonce účastnila konkurzu na hlavní roli ve filmu Angelika, markýza andělů, kterou bohužel nedostala. Smutek jí však dlouho nevydržel, protože přišla nabídka na roli ve filmu Četník ze Sain Tropez po boku Louse de Funèse, se kterým se už potkala ve filmu Kapitán Francanese. Po prvním filmu se objevila ještě ve zmíněném snímku Četník v New Yorku a Četník se žení. Na vlastní žádost už si v dalších filmech nezahrála, protože na popularitu, kterou si získala, nebyla připravená. Stáhla se do ústraní a hrála jen v malých produkcích do roku 1983.

Geneviève Grad 1963
Geneviève Grad v roce 1963 | Zdroj: Public domain (neznámý autor), Wikimedia commons

Snažila se žít v anonymitě, což se jí dařilo, a tak se toho moc se o jejím životě neví. Stáhla se na venkov, kde se seznámila s vědcem Igorem Bogdanoffem, se kterým má syna Dimitrije. Provdala se ale až v roce 1993 za architekta Jeana Guillauma. Když definitivně herectví pověsila na hřebík, živila se jako obchodnice se starožitnostmi a chvíli pracovala jako asistentka produkce v televizi.

Ve vysílání na ČT1 20. 01. 2024 ve 22:40.

Zdroje článku: