Celebrity pod lupou: Zora Jandová a dcera Viktorie, která v popularitě překonává svou matku

Celebrity pod lupou: Zora Jandová a dcera Viktorie, která v popularitě překonává svou matku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lovkyně Belladona patří v současné době k oblíbeným lovcům soutěžního pořadu, který uchvátil Česko. Viktorie Mertová je dcerou dvou známých osobností a rodiče nejspíš očekávali, že naváže na rodinnou tradici.

Nakonec se přece jen na obrazovky dostala, ale to nejspíš její rodiče, herečka a zpěvačka Zora Jandová a hudební skladatel Zdeněk Merta, nečekali. Nejspíš oba doufali, že se v ní objeví umělecké geny po jednom z nich, nebo že se inspiruje matčinou sportovní kariérou.

Viktorie jako Belladona
Viktorie jako Belladona | Zdroj: TV Nova

Do života ji vybavili zajímavým jménem Viktorie Theodora Mercedes Hana Jana Zuzana Mertová. Nemohli se dohodnout na Theodoře, kterou prosazovala matka podle dcery Boženy Němcové a netradiční Mercedes, kterou prosazoval otec. Další tři jména má po kmotrách.

Viktorie se od malička ráda učila a zalíbení našla i v soutěžích. To jí zůstalo až do dospělosti a celou zemi teď může ohromovat svými znalostmi, kterým se dá jen těžko konkurovat. Nejen, že ji nezlákala umělecká dráha rodičů, ale ani se sportem nenavázala na rodinnou tradici.

Maminka byla sedmá na světě v Tai-chi. Táta má doma asi tisíc tenisových pohárů a oba jsou velmi sportovně nadaní. A myslím si, že to je důkaz toho, že geny nefungují. Protože já jsem z toho nezdědila opravdu vůbec nic,

uvedla lovkyně, která ale rozhodně rodičům ostudu nedělá a paměť a nastřádané vědomosti jí můžeme jen závidět.  

Starší generace diváků si budou pamatovat hlavně Zoru Jandovou, která neměla se svým trochu exotickým vzhledem o herecké příležitosti nouzi. Navíc vypadala vždy velice dobře a mladistvý vzhled si uchovala dlouho i díky Tai-chi a harmonické péči o tělo i o duši. Odpůrkyně diet vsadila na pohyb. A vyzkoušela si celou řadu sportů, od tenisu až po karate. Dokonce i závodila na okruhu, aby si užila pořádnou porci adrenalinu.

Měla už 38 let, když objevila bojové umění Tai-chi a je důkazem toho, že s nadšením člověk dokáže ve sportu uspět i ve středním věku. Už za dva měsíce byla pátá v republice a po čtyřech letech sedmá na mistrovství světa. A s tímto sportem také zjistila, jak se starat o pohodu těla a harmonizovat si organismus. Svěřila se i do péče plastického chirurga, když si nechala upravit oční víčka. Nešlo až tak moc o zákrok estetický, ale spíše praktický. Oči měla hodně unavené a pálily jí a operace vše vyřešila.

Přiznala také, že se jednou nechala přemluvit k vyhlazení vrásek botoxem, ale efekt, který měl trvat půl roku, zmizel po pár dnech. Herečka je přesvědčená, že výplň vytlačila smíchem, protože se směje mnohem více, než je u žen zvykem. Nakonec si na vrásky zvykla a stárnutí bere tak, jak přichází.

Zdroje článku:
  • tv.nova.cz,
  • Staré dobré časy 2/24, nakl. RF Hobby,
  • Autorský text