Čas čarodějnic s českým dabingem: Seriál se skvělou chemií mezi herci v hlavních rolích

Čas čarodějnic s českým dabingem: Seriál se skvělou chemií mezi herci v hlavních rolích
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lidé mají rádi pohádky odmalička. A když povyrostou, říkají jím fantasy. Konec nemusí vždy uzavřít happy end, většinou ale něco přece jen dopadne dobře a někdy je konec přece jen pohádkový, přestože nejde o princeznu a šťastné království, kde žije dodnes.

Začíná to jako nedostatek a touha, začíná to jako krev a strach, začíná to jako Čas čarodějnic.

Čas čarodějnic (A Discovery of Witches) je britský fantasy televizní seriál založený na knižní trilogii od Deborah Harkness. Název originální verze je převzatý z první knihy trilogie. Hlavní role vytvořili Teresa Palmer jako mocná čarodějka, která musí teprve objevit, jakou šílenou moc má, a Matthew Goode je hodně starý upír, který na svůj věk opravdu nevypadá.

Teresa Palmer jako Diana Bishop je historička, ale především pochází ze slavného čarodějnického rodu, a přestože se rozhodla žít obyčejný život bez magie, není ji to dopřáno, a tak trochu proti své vůli se přece jen do schopností, o které nestála, musí ponořit a naučit se s nimi pracovat. Půjde jí totiž doslova o život.

Matthew Goode se představí jako Matthew Clairmont, upír a profesor biochemie, který zkoumá krev čarodějnic. To ale nebude to jediné, co bude zkoumat, když potká Dianu. I ona je upírem okouzlená, ale ve světě, ve kterém žijí, není vztah čarodějnice a upíra zrovna moc podporovaný.

V roce 2018 vznikla první série a velký divácký ohlas si řekl o pokračování. K prvním osmi dílům tak přibylo dalších deset epizod druhé série, která byla do vysílání přidaná začátkem loňského roku. Letos v lednu potom na příběh plný tajemna, lásky a bojů dobra a zla navázala třetí a podle tvůrců už poslední série.

Vše začíná v okamžiku, kdy Diana objeví nečekaně v oxfordské knihovně očarovaný rukopis. A nejde o jen tak obyčejnou knihu. Všichni po ní už staletí pátrají. A právě Dianě se tato kniha zjevila. To se ovšem brzy rozkřikne a všichni budou rukopis chtít. Až na Dianu. Ta s kouzly nechce nic mít. Když potká Matthewa, její život se jednou provždy změní.

Pokud máte rádi tajemné příběhy, je tento seriál, který najdete s českým dabingem na HBO Max, právě pro vás.

 

Zdroj:

  • autorský článek