Velké dluhy z podnikání Martina Zounara coby “Boba” Švarce z Ordinace v růžové zahradě 2: Vzepřel se beznaději a s těžkými časy se statečně popral

Velké dluhy z podnikání Martina Zounara coby “Boba” Švarce z Ordinace v růžové zahradě 2: Vzepřel se beznaději a s těžkými časy se statečně popral
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martin Zounar platil a stále platí za výraznou a šikovnou hereckou osobnost. Už jako studenta konzervatoře na něj čekala slibná kariéra. Jemu to ale nestačilo. Zhlédl se ve vidině bohatství a šel si za tím. Bohužel se mu sen časem rozplynul a prožil si kvůli tomu krušné chvilky. A přitom tento energický, upovídaný a pozitivně naladěný herec působí tak bezstarostně.

Po revoluci se rozhodl podnikat a přijít si tak k vytouženým velkým penězům. Založil si tedy v roce 1992 dabingové studio. Byznys mu celkem vzkvétal a inspiroval i své kolegy a kamarády, kteří mu v dobrém slova smyslu záviděli a ptali se ho jak na podnikání. Někteří se dokonce spolupodíleli na financování, ale vložené peníze se jim bohužel nezúročily. S krachem společnosti o ně přišli. Nebyla to ale až tak vina Martina Zounara. Ke konci ho dohnal jeden jeho zákazník, který mu nezaplatil několik milionů korun. To byl hřebíček do pomyslné rakve dabingové společnosti. Martin Zounar tak přišel i o spoustu známých a kamarádů a nabyl spoustu dluhů. Musel čelit i výhružkám a fyzickým útokům na jeho osobu. 

Vztyčený prst nad jeho obchodním neúspěchem ale Martina nezastavil a ten se vrhl do dalšího podnikání. Tentokrát si otevřel středověkou hospodu, o které vždy snil. Ta mu “vydělala” jen na další dluhy. Půjčil si i od lichvářů, a to je vždy jízdenka do pekla. Zákazníci neplatili a přímou úměrou tak přestal platit i Martin. Jeho dluh se vyšplhal na neuvěřitelných sedm milionů korun. Únikem a oporou před nastalou tíživou situací se mu stal bohužel alkohol. Nebylo to jednoduché období ani pro jeho nejbližší okolí. Martin Zounar ztratil motivaci pro všechno, hraní i chuť do života. Tehdejší přítelkyně ho opustila, jeho maminku to také velmi trápilo a jeho nejbližší přátelé, jakou je třeba herečka Mahulena Bočanová, o něm měli velký strach. Uzavřel se před okolím, nevycházel ven a utápěl se ve starostech a planých pasivních nadějích, že to přece nějak dobře dopadne. Naštěstí měl ale stále dostatek zdravého rozumu a sil, aby se s nepříznivou životní situací popral. Začal abstinovat a pracoval tak tvrdě, že se mu podařilo všechny dluhy splatit a dokázal zachránit i milovanou rodinnou chalupu, kterou jeho maminka dala do zástavy. Zde strávil s jeho tatínkem, Miroslavem Zounarem, se kterým si byl velice blízký, spoustu krásného času a na tato léta má nádherné vzpomínky. 

 

Zdroj: