Barbar Conan (1982): Vzniká seriálová verze tohoto filmového hitu

Barbar Conan (1982): Vzniká seriálová verze tohoto filmového hitu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fanoušci fantasy si mohou opět mnout ruce. Poté, co bylo potvrzeno, že se budou natáčet seriály Pán prstenů nebo Zaklínač, se Netflix pustí do další pecky. Vznikne seriálový Barbar Conan.

Osmdesátkový hit

Arnold Schwarzenegger s nadupanými svaly v roli akčního hrdiny v mýtické době – přesně tak vtrhl v květnu 1982 do kin Barbar Conan. Bývalý dětský zajatec dospěl ve velkého muže a byl prodán, aby se účastnil gladiátorských zápasů. Při cestě za pomstou svých předků potkává i krásnou válečnici Valerii. Tento akční trhák v režii Johna Miliuse sice Oscary nezískal, to ani neměl v úmyslu, ale nesmazatelně se zaryl do paměti všech, kdo film viděli.

Reboot nebyl příliš úspěšný

Od dob, kdy se Conan objevil, se několik projektů snažilo navázat na jeho slávu. Jeden reboot vznikl i v roce 2011, kdy se jako Conan představil jeden z nejúspěšnějších herců dnešní doby, Jason Momoa. Film ale úspěch nezaznamenal, a tak se diváci mohli alespoň kochat pohledem na Momoa ve vylepšené verzi příběhu v kvalitním 3D provedení.

Netflix se do toho pustí

Netflix se rozhodl, že starý projekt opráší, a nabídne tak divákům zcela novou podívanou. Začne vznikat seriál, který budou produkovat Mark Wheeler a Fredrik Malmberg. Zřejmě se kromě seriálu dočkáme i filmu a animáků, uvidíme, s čím se Netflix blýskne.

Mark Wheeler bude mít novou úlohu

Mark Wheeler se zatím režijně i v rámci produkce zapojoval především do počinů s přírodní tématikou – režíroval například televizní film Pouštní moře a v roce 2016 se blýsknul s snímkem Zvířata věčného sněhu a seriálem Velké přírodní migrace. Produkoval také seriál Expedice Barma, která zavede diváky do nepřístupné a tajemné džungle, kde žijí spousty ohrožených druhů.

Budeme se těšit, až se objeví další informace o nově chystaném projektu.