Bára Jordánová z Ulice bude hrát starostlivou matku i v Zoo

Bára Jordánová z Ulice bude hrát starostlivou matku i v Zoo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Terezu Brodskou známe z pohádek Kočičí princ nebo Ať žijí duchové!, ze série o básnících a také ze seriálů – zejména jako Báru Jordánovou z Ulice, Janu Kratinovou ze Slunečné a nejnověji coby Danuši Křížovou ze Zoo.

Dcera slavných rodičů chtěla také hrát

Tereza Brodská, dcera Vlastimila Brodského a Jany Brejchové, se narodila 7. května 1968 v Praze. Je vdaná za Herberta Slavíka, s nímž má syna Samuela. Má také nevlastního bratra Marka, známého ze seriálu Křeček v noční košili nebo filmu Rozpuštěný a vypuštěný. Slavní rodiče nechtěli, aby se stala herečkou, a tak ji s sebou vodili do divadla v naději, že jí hraní znechutí. Ona však evidentně podědila velký herecký talent a rozhodla se herectví studovat.

Její první filmovou zkušeností se stala komedie Slečna Golem z roku 1972. Poté se objevila ve známých dětských filmech, jako byl Kočičí princ nebo Ať žijí duchové!, později hrála se svou matkou ve filmu Vlastně se nic nestalo (1988). Za vedlejší roli ve snímku Má je pomsta získala Zlatého lva. Známá je také z oblíbené série o básnících: Konec básníků v Čechách (1993), Jak básníci neztrácejí naději (2004) a Jak básníci čekají na zázrak (2016).

Zdroj: Tereza Brodská, Zdroj: Pavel Gwužď / Shutterstock

Role starostlivých matek jí jdou

V posledních letech můžeme Terezu Brodskou vídat hlavně v seriálech, zejména ve Slunečné a nově v Zoo. V seriálu Zoo, který vtrhne na obrazovky už 13. ledna 2022 večer, bude hrát maminku hlavního hrdiny Petra Kříže (Robert Urban), Danuši Křížovou, která má na srdci především synovo štěstí. Ve Slunečné pak hraje Janu Kratinovou, matku dvou dětí, jež se přátelí se starostou a jeho manželkou. Neustále si kolem sebe drží dámskou společnost sestávající z několika kamarádek, které – ale jen maličko – ovládají své manžele. Výraznou roli matky dvou dětí si přitom Tereza Brodská střihla už dříve. Vzpomenete si ještě na příběh její postavy Báry Jordánové ze seriálu Ulice?

Matka dvojčat prošla i Výměnou manželek

Bára Jordánová byla jednou z prvních hlavních postav Ulice už od 5. září 2005, kdy TV Nova v podvečer odvysílala pilotní díl s názvem Nová sousedka. Jeho děj začínal na konci letních prázdnin, kdy se z dovolené vracela rodina Jordánových zpátky domů do své milované pražské ulice. Prakticky hned po návratu zamířili na oběd k manželům Královým, majitelům Království hraček, v němž Bára Jordánová pracovala jako ředitelka.

V září 2006 prožila krátký románek s kolegou Petrem Boháčem (Pavel Kříž), což jejího manžela Tomáše přimělo odstěhovat se do nákladního auta. V sezóně 2008/2009 žila Bára pouze s dětmi. Během let se příběh schopné, starostlivé matky dvojčat dočkal mnoha překvapivých zvratů, přičemž největším byl právě její rozvod s Tomášem Jordánem (Petr Vacek), jenž je na rozdíl od Báry součástí seriálu i dnes. Ani účast v populární show Výměna manželek jim nepomohla zachránit vztah. Bára se odstěhovala do Brna a začala pracovat v reklamní agentuře. Našla si také nového muže a spolu s ním z Ulice zřejmě nadobro zmizela.

Zdroj článku: