Kde se natáčely Zoufalé manželky?

Kde se natáčely Zoufalé manželky?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál, který po celou dobu premiérových řad natáčených v letech 2004 až 2012 sbíral jednu cenu za druhou, patří vůbec k nejoblíbenějším americkým komediálním a dramatickým seriálům 21. století.

Herecké obsazení bylo naprosto dokonalé, dialogy, drama a milostné zápletky učinily show speciální a udržely ji při životě osm sezón. I když série skončila v roce 2012, stále existuje mnoho lidí, kteří se na příběhy hospodyněk znovu dívají a prožívají osudy se svými oblíbenými hrdinkami z Wisteria Lane.

I přes trochu kýčovitý americký styl se seriálu stále daří i u nás, a kromě streamovací platformy Disney+, kde si lze přehrát všech 8 sérií, si můžete své oblíbené hrdinky připomenout i na Prima Love.

Lynette a sousedky, zdroj: FTV Prima

Felicity Huffman hned věděla, že Lynette je její dvojnice

Slavná herečka Felicity Huffman se k roli Lynette Scavo dokonale hodila a sdílela stejné životní postoje. Když přišel čas na obsazení herečky do role, Huffman chtěla roli, ale nechtělo se jí absolvovat konkurz. Místo toho chtěla, aby roli dostala rovnou. Ale hvězdné manýry nezabraly, a nakonec přece jen na konkurs musela jako všichni ostatní, kdo měli o obsazení zájem.

Producenti byli tak ohromeni, jak splňovala všechny požadavky, které na postavu měli, že role byla její. Spokojená herečka mohla v klidu říct, že si všichni mohli ušetřit spoustu času, kdyby ji roli svěřili rovnou.

Tolik dramatu, že se občas diváci až ztráceli v ději

Série měla tolik dramatu až do bodu, kdy bylo velmi obtížné sledovat, kdo se na čem podílel a občas se vyskytla i menší záhada. Divákům byl ale blízký obyčejný život hrdinek, který tam i pod kýčovitostí vždy někde byl. Se svými hrdinkami tak mohli prožívat lásky, nevěru, radosti i starosti s dětmi a s vedením domácnosti.

hlavní postavy seriálu, zdroj: FTV Prima

Rodina Scavo byla od začátku přístavem lásky a jistoty

Už od začátku produkce vsadila na jednu rodinu, která měla být základním pilířem seriálu. To byla rodina Lynnette a Toma. Měla představovat základní morální hodnoty a být ostrovem jistoty pro ostatní. Samozřejmě nechtěli, aby tato rodina působila nereálně, a proto i v rodině Lynette nebylo vše vždy zalité sluncem.

Formát seriálu se postupně měnil

Tvůrce pořadu Marc Cherry měl nejprve původně nápad na pořad, kde každý díl bude půlhodinovou komedií s hodně odlehčeným obsahem. Naštěstí si to rozmyslel a nevznikl další nudný seriál s vkládaným smíchem, který většinou ani není moc vtipný. Jak vývoj pořadu pokračoval, bylo rozhodnuto, že pořad bude hodinový a jeho obsah se bude přiklánět i k dramatu a vážným dialogům. Zůstaly však i komické scény.

Nápad se ukázal jako skvělý, protože seriál přidával jednu sérii za druhou a byl stále na vrcholu žebříčku v popularitě.

Vistárie se díky seriálu začaly objevovat i v našich zahradách

Jedna z nejkrásnějších čtvrtí, které kdy televize ukazovala, je bezesporu ulice Wisteria Lane. Se svými bílými laťkovými ploty, zelenými trávníky a dokonalými domy je skutečně americkým snem. 

Pravdou je, že jde pouze o kulisy a ulice neexistuje. Byla také od roku 1946, kdy byla postavena, využita v řadě jiných filmových projektů.

Zdroje článku: