ZOO: Anička stále pátrá po původu papoušků, odhalí podvodníka?

ZOO: Anička stále pátrá po původu papoušků, odhalí podvodníka?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když i Adam uzná, že by za podezřelým prodejem papoušků mohli být pašeráci, rozjede se v zoo policejní vyšetřování. To však na Aniččin vkus odhalí příliš málo. Šestý smysl jí napovídá, že v tom musí být namočeno víc lidí než jen bývalý ředitel.

Podílí se někdo ze ZOO na pašování zvířat?

Když se k prodeji objeví další papoušek, začne už i Adam věřit tomu, že na celé věci je něco velmi podezřelého. Dospěje k názoru, že by se měla přivolat policie. Anička je proti, podle ní by bylo lepší vyřešit to na vlastní pěst, ale Haďák se netouží zaplést s nebezpečnými pašeráky a přivolání policie si rozumně prosadí.

Protože bývalý ředitel Vávra si nevedl elektronickou evidenci registračních listů, mohl o ně prakticky kdokoli požádat podvodem za ZOO. Adélka kopii nenajde, čímž se potvrdí, že zoo o žádný registrační list oficiálně nežádala. Zároveň to ale mohl provést pouze někdo, kdo se v daných záležitostech dobře vyzná, tudíž zřejmě někdo ze zoo. Major Břéťa přislíbí, že se tomu podívá na zoubek…

Kam s nimi?

Oba Ančini papoušci mezitím řádí jako pominutí. Celé noci proskřehotají, a tak není divu, že si sousedé Jeřábkovi začnou stěžovat. Dívka musí urychleně vymyslet, jak s papoušky naložit. Doma si je prostě nechat nemůže. V ZOO ale tvrdě narazí. Anežka je odmítá přijmout, jelikož pro ně nemají vhodnou voliéru, navíc se to zkrátka takhle nedělá. Anča má však dvojitou smůlu, poněvadž bez platných registračních listů nemůže uřvané ptáky ani prodat. Do toho přijde policista, který potřebuje, aby mu Anička pomohla sestavit podobiznu muže, od něhož koupila jednoho z papoušků.

Je policejní vyšetřování dostatečné?

Břéťovi se podaří dotyčného chovatele dohledat a dostat z něj přiznání, že mu někdejší ředitel ZOO Vávra prodal registrační listy s falešnými údaji. Hruškovi se to nezdá, Vávru považoval spíš za lempla než podvodníka. Nicméně fakta jsou fakta a dopadený chovatel obdrží pokutu, podmínku a zákaz chovu. Jelikož Vávra je už po smrti, lze případ považovat prakticky za uzavřený. Co když v tom ale bývalý ředitel nejel sám? Instinkt Aničce říká, že je za tím určitě něco víc. Její tušení se potvrdí, když se jí do rukou dostane dalších deset podezřelých registračních listů

Zdroj článku:
  • Autorský text