Zlatá labuť: Koncentrace špatných událostí nenechá diváky vydechnout. Jen pekař přiveze vzácnou zásilku

Zlatá labuť: Koncentrace špatných událostí nenechá diváky vydechnout. Jen pekař přiveze vzácnou zásilku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Obě rodiny jsou stále v panice kvůli ztracenému dítěti. Navíc, Ditrich prohlásil, že když není vnuk, nejsou ani platné dohody. To rodinu Kučerových ještě více štěpí a staví proti sobě Petra a Irenu ještě víc, než je to běžné.

Antonie Adamová sice ještě nedostala od majitele obchodu schválení do funkce, ale na základě dohody s Irenou, zatím vyčkává, jak se situace bude vyvíjet. Začíná pomalu chápat, jak rodina funguje a je jí jasné, že Petr ji na ředitelské židli nevidí. Po chvílích váhání z něj nakonec dostane jméno jeho favorita.

Za vším je stavba elektráren

Mach je nabídkou poctěný, ale Petra nakonec odmítne. Uvede, že má ve své minulosti škraloup, který nechce vytahovat a ten by vyplaval na povrch, kdyby se stal ředitelem. Petr to bere trochu jako zradu. Potřebuje přece ve vedení člověka, kterému může věřit.

Jak vyplyne na povrch, Edův únos má spojitost se zahájením stavby elektráren. Vypadá to, že odboj není nadšený, že by měly nové české elektrárny sloužit Němcům.

V rodině je to teď boj o vlastní zájmy u Ireny a Petra. Irena je pod tlakem Grubera a každým okamžikem cítí, že ztrácí pevnou půdu pod nohama. Gruber trvá na pokračování ve stavbě a Irena ho musí podporovat, protože tuší, že on ještě nezapomněl a jen čeká na vhodnou příležitost, aby mohl srovnat účty.

Petr jedná tak, aby zachránil syna

Petr naopak chce stavbu pozastavit, dokud nebude mít syna v bezpečí domova. Za zády rodiny podá oznámení do novin, že se stavba zastavuje. Irena se ještě snaží odvést jeho pozornost, aby nespojoval únos a elektrárny, ale její trik ji nevyjde. Záhoř má odvést pozornost a chtít za Edu výkupné. (Neměl by být s Bárou?).

Petrovo jednání má dvojitý efekt. Gruber se vysměje Ireně, že v rodině nemá takový vliv, který se mu snažila předvést a aby ji ranil, rozhodne si pohrát s Alenkou, kterou si odveze k sobě domů. (Kde je asi paní Gruberová?). Ještě se postará o to, aby nezavěšený telefon zprostředkoval jeho noc s Alenou Ireně. Ta se sice ráno vrátí domů, ale nemá sílu mluvit o tom, co se stalo. Eva nevěří tomu, co se nabízí jako vysvětlení. Babi už ví o životě své a Grubera viděla. Podle ní je to zlý člověk, schopný čehokoliv.

Irena se ráno udobří s Petrem, ale u ní není nikdy jisté, na jak dlouho. Musí se vyrovnat s tím, že tentokrát má Gruber navrch. Nejen, že ji ponížil, ale věděl, kde má citlivé místo, a jak ji může ranit. 

Ditrich a Kučera
Ditrich a Kučera | Zdroj: TV Nova

Ráno však nemusí být pro všechny zlé. Přijde nový vzkaz od únosců a Edík se objeví v pekařském autě, které přijelo do obchodu. Rozesmátý klučina je konečně u táty a zdravý a Petrovi v ten okamžik na ničem jiném nezáleží.

I přes jeden šťastný konec je seriál hodně emotivně vypjatý a vypadá to, že s Bouchnerem zlo neodešlo. Pozdní vysílací čas divákům klidné spaní nepřinese.

Zdroje článku: