Zlatá labuť: Alena ve spárech Grubera nenašla u Ireny zastání a Petr odhalil nastraženou léčku

Zlatá labuť: Alena ve spárech Grubera nenašla u Ireny zastání a Petr odhalil nastraženou léčku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ze vzkazu, který přinesla do obchodu jeptiška, se Petr dlouho neradoval. Hloupá náhoda dopomohla Petrovi k tomu, že odhalil důvtipnou léčku a také jejího strůjce. Markétiny rodiče tlačí Kučeru ke zdi tím, že vyhrožují prodejem svého podílu v budování elektráren. Gruber zuří a škodí.

Vypadalo to až příliš krásně. Jeptiška přišla za Machem a předala mu vzkaz. Měl být od Báry. Petr se dozvěděl, že je ve Francii, živá a zdravá. Čeká na to, až se k ní přidá. To byl moment, kdy se Petr rozhodl, že odjede. Nic najednou nebylo důležitější než Bára. Ani otcův slib, že mu celé rodinné impérium přenechá, nebyl najednou dostatečně velkou motivací.

Petr a plán na životní změnu

Petr se se svým úmyslem netajil. Nová ředitelka to věděla mezi prvními a bylo vidět, že z toho není nadšená. Lehké flirtování Petrovi neušlo, ale ženy ho v ten okamžik moc nezajímaly. Až na jednu.

Irena z novinky nebyla překvapená a radila bratrovi, ať se tajně sbalí a odjede. Loučení neudělá rodičům dobře. Jenže Petr nechtěl reagovat nijak unáhleně. Samozřejmě věděl, že Irena se o obchod postará, ale ne o lidi, které je třeba chránit před Němci. Na tom se domluvil se švagrem. Mašek tak za své služby měl od Petra dostat dvacet procent obchodního domu, aby byl motivovaný.

Lukáše Petrova nabídka mile překvapila. Ani ne tak kvůli majetku, ale proto, že se s ním konečně v rodině počítá a není jen manželem Ireny.

Rodiče ohlášení Petrova odchodu nepřijali dobře. Je to od Petra zrada. Otec řešil, že nebude mít komu předat firmu, matka zažívala silné emoce kvůli tomu, že je nejsilnější člen rodiny chce opustit v té nejhorší době.

A to ještě Petr nevěděl, zda odjede s malým Edou. To by byla spolupráce s Dittrichem ohrožená. Už tak Dittrich vypustil zprávu, že možná podíl v elektrárnách prodá, aby Kučeru trochu přitlačil ke zdi.

Gruber a jeho manželka 

To vše se vůbec nelíbí Gruberovi. A ten pochopil, že hrátky s Alenou jsou to jediné, čím může Irenu dráždit. Navíc si na pomoc přivolal i manželku. Ta propaguje teorii, že pro spokojenost manžela je ochotná udělat cokoliv. V Říši jsou totiž manželé jedno tělo a jedna duše!

Jak dlouho citlivá Alena jejich krutou hru vydrží, nelze odhadnout. Irena jí sice pomoc slíbila, ale nakonec ji v tom nechala, aby na sebe neobrátila pozornost otce. Přece si ho nemůže rozhněvat zrovna v okamžiku, kdy se Petr chystá k odjezdu a ona je na řadě pro předání vedení celého rodinného impéria. Alenu se snaží ochránit i Tony a Horká, ale ani jedna z žen nemá vůči Gruberovi žádnou zbraň.

Možná jedině Eva by mohla něco udělat, ale ta je teď hereckou hvězdou a ani jí nedošlo, co se kolem Aleny děje.

falešná jeptiška
falešná jeptiška | Zdroj: TV Nova

Změna plánu

Situace kolem Petra se změnila v okamžiku, kdy ho Tony upozornila na ženu v kavárně. Vždyť je to ta jeptiška, ale tentokrát v civilním oblečení! Petr okamžitě zavětřil zradu. Z ženy nakonec dostal, že dostala zaplaceno za to, aby jako jeptiška doručila falešný vzkaz. A také se dozvěděl, kdo jí za to zaplatil.

Ani Irena není neomylná. Až do tohoto okamžiku Petr nebyl z převzetí firmy nijak nadšený, klidně by Irenu nechal, aby ho nahradila. Jenže už překročila únosnou hranici pletichaření, a tak se rozhodl, že právě kvůli ní firmu převezme.

Zdroje článku: