Nejlepší komedie, kde hlavní postavu hraje žena

Nejlepší komedie, kde hlavní postavu hraje žena
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud se řekne komedie, nejčastěji nás napadne nespočet mužských komiků, kteří zaplnili žánr s vlastními filmy, ale jen málokdy si vzpomeneme na ženu v hlavní roli. Proto se podívejte na tento seznam těch nejlepších komedií, kde hlavní postavu hraje žena.

Ženy sobě (2011) – 60 %

„Ženy sobě“ v takovém seznamu samozřejmě nesmí chybět. Komedie je poháněna čtveřicí komediálně nadaných žen a svým mírně nechutným humorem. Navíc se zde jedná o revoluční komedii: Jako jedna z prvních čistě ženských komedií získal tento snímek v Americe hodnocení R (tedy děti pod 17 se na film smí dívat pouze za doprovodu rodičů).

A to ne kvůli sexuálnímu obsahu, to vůbec – jde o mluvený projev, jenž je mládeži nedostupný. „Ženy sobě“ byl hlavně úspěchem pro Melissu McCarthyovou, a to zaprvé proto, že díky tomu získala nominaci na Oscara, a zadruhé proto, že poté dostala sama možnost sedět v režií u dalších komedií.

Od devíti do pěti (1980) – 64 %

Když máte tři kulturní ikony z 80. let (Dolly Partonová, Lilly Tomlinová a Jane Fondová) v jednom filmu, není divu, že se stane velmi oblíbeným a úspěšným hitem. I když byl film kritiky po vydání poněkud ignorován, časem se z filmu stal kult, především díky stále aktuální tematice.

Děj se hodně vtipně, ale i satiricky točí kolem nespravedlivosti na pracovišti a i sexuálního obtěžování ze strany šéfa vůči své sekretářce. Humor začne tam, když se tři ženy dají dohromady a plánují pomstu. Muži, připravte se!

Ďábel nosí Pradu (2006) – 69 %

Tento film je nejspíše nejznámější kus kariéry Meryl Streepové a také součást raného vzestupu Anne Hathawayové k superstar. Díky známého konceptu fyzické proměny (podobně jako u „Deníku princezny“), je „Ďábel nosí Pradu“ povedený pohled na módní průmysl a nabízí pohled na rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem.

Streepová brilantně hraje matriarchu historického módního časopisu, který chladně ničí lidi hrozivými pomluvami. Hathawayová hraje novou, dychtivou asistentku, která nemá ani ponětí o tom, jak je těžké pracovat přesně na takové pozici, a přesně tyto dvě zcela odlišné charaktery nás dokáží po celou dobu parádně pobavit.

Zdroje článku: